Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mazaaki blog

Živi život bez straha i suoči se sa preprekama i znaj da ih sve možeš savladati.

 Ponekad su poteškoće upravo ono što trebamo u životu...   Jednog dana, pojavio se maleni otvor na čauri. Čovjek je sedio i gledao kako se leptir nekoliko sati muči da bi izvukao svoje slabašno telo kroz taj maleni otvor. Onda je leptir stao.Činilo se da ne može dalje.Zato je čovek odlučio pomoći leptiru: uzeo je makaze i razrezao čauru. Leptir je s lakoćom izašao. Ali je imao krhko telo i smežurana krila. Čovjek je nastavio promatrati leptira, očekujući da će se svakog trenutka krila otvoriti, povećati i raširiti kako bi podržala leptirovo tijelo i osnažila ga.Međutim, ništa se nije dogodilo!Leptir je cijeli svoj život proveo puzeći okolo sa slabašnim telom i nerazvijenim krilima. Nikada nije poleteo. Čovjek unatoč svojoj ljubaznosti i dobrim namerama, nije razumio da je poteškoće kroz koje je leptir morao proći, izlazeći iz čaure, osmislio Bog, kako bi krv iz tela leptira potekla u krila i kad se oslobodi čaure da bude spreman leteti.


Ponekad su poteškoće upravo ono što trebamo u životu...

Kad bi nas Bog oslobodio od svih prepreka, osakatio bi nas. Nikad ne bismo postali onoliko snažni koliko možemo biti. Nikad ne bismo mogli leteti.

Tražio sam Snagu... I Bog mi je dao Poteškoće koje su me osnažile.

Tražio sam Mudrost... I Bog mi je dao Probleme koje je trebalo rešiti.

Tražio sam Bogatstvo... I Bog mi je dao Mozak i Tijelo da mogu raditi.

Tražio sam Hrabrost... I Bog mi je dao Prepreke koje je trebalo svladati.

Tražio sam Ljubav... I Bog mi je dao Ljude kojima je trebalo pomoći.

Tražio sam Usluge... I Bog mi je dao Prilike.

“Nisam dobio ništa od onog što sam tražio...... ali dobio sam sve što mi je trebalo."

Živi život bez straha i suoči se sa preprekama i znaj da ih sve možeš savladati.

  
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: