Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mazaaki blog
 ZAŠTO JE ONA TAKO BITNA ?
 

Posveta

Zašto je ona tako bitna?
Možda zato što ostaje iza svega,zato što sadrži nešto ranije prećutano.
Možda, jednostavno zato što ne obavezuje,a daje.Daje nešto što je još ostalo u onome koji daje,ali nije dao na vreme ili je dao na pogrešan način.Nešto što oseća da duguje nekom,ali kada je bilo vreme za to, nije hteo priznati.
    U svakom slučaju,to je esencija onog najlepšeg i najkvalitetnijeg što jedni drugima možemo dati,jer samo takve stvari mogu se boriti sa vremenom.
Posvete su uvek setne,jer su posledice davno proživljenog vremena, a na to uvek gledamo sa nekom setom,poluzatvorenih očiju.Setne i istinite,jer vreme ne priznaje laži .Ostaju samo nedosanjani snovi,ostaje vetar u kosi,poneka suza u kraičku oka i poneka stara kutija sa skrivenim blagom koju čuvamo za crne dane.
   Samim tim su i najčešće vrlo lepe,snažne,jer se najldublje misli i najlepše pesme pišu onda kada dozvolimo vetrovima prošlosti da nam prostruje kroz misli i zaustavimo bure sudbine koja nas baca.
   Zato, ne zameri ako ti se moje reči učine već rečene,ili tek napisane, jer lepo zvuče.Ne meri njihovu istinitost,jer na kraju krejeva:
Zar se može meriti snaga nečemu što je nadživelo vreme.Da li bi i jedna laž opstala tako dugo, i zar nije glupo pričati o smislu nečega što je samo sebi smisao.
    Razmisli?! Razmisli pre nego što išta kažeš.
  Shvatit ćeš da nam je u ovo malo života,što živimo,punog nekih problema,
padova,obaveza i žurbe, ostalo tako malo za nešto što život čini lepim,za nešto što,koliko god na to zaboravljamo,radi obaveza,daje snagu da prebrodimo sve što nam sudbina sruči pred noge.
Istina je! Čovek iskonsku snagu crpi iz onih dubokih,često zaboravljenih,ili silom odbačenih delova duše,koji su sakriveni i čekaju samo da im dozvolimo da nas obasjaju svetlošću, da nam daju novu snagu i izvuku nas kada počnemo tonuti.
     Tužan je i nesrećan čovek koji nikada ne oseti te dubine jer sebi ne dozvoljava luksuz da sanjari,jer takav život je mnogo teži,takav život iziskuje konstantnu snagu i brzo iscrpi i sam po sebi postane bezmislen.Takvi ljudi su oni za koje kažemo da su površni.Oni su jaki samo u usponu,a kada počnu padati nema ih šta povući na svetlo,jer su se oni svog svetla odrekli,verujući u savršenstvo svog uma.A nijedan um nije kompletan bez iluzije koju nam daje dubina duše naše kada je pustimo da zaleprša.Znam,sada bi skeptici reki: ma pusti to.To je samo lagarija za one slabe i maštare,za one koji se ne smeju suočiti sa stvarnošću.A, da li je tako?
     Ko je u ovoj priči slab?Onaj koji dozvoli burama svojih emocija da ga svladaju ili onaj koji od toga beži,plašeći se da mu one ne preotmu preostalu snagu i naprave od njega "gubitnika".Sve vreme ne shvatajući da su oni gubitnici, jer sav svoj život beže od pravog i najačeg iskušenja,a to je iskušenje duše,koja ume biti vrlo zahtevna,ali i kada zatreba jedino utočište.Oni tu gube bitku ,a za one druge to može biti izvor nove snage,koja stoji tu i čeka da nas spase od hladnoće našeg uma,kada nas svlada.
 Nema te sile koja će nas moći povući dole,kolika je sila onoga što nam pomaže da isplivamo.Samo je na nama, da li ćemo mi to dozvoliti.
 Zato, sklopi oči u tami i pronadji svetlo mesečevo, da ti obasja snove i u njih dovede one zbog kojih vredi živeti. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Rockman (50)
Samo hrabro napred....uz pozitivna osećanja i misli...:-)))))
#1, 03.10.2008 - 11:24
Korak po korak... pozdrav
03.10.2008 - 12:09