Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
miranovic blog
Jednom davno, postojalo je neko ostrvo gde su zivela sva osecanja:
Sreca, Tuga, Znanje, i mnoga druga ukljucujuci i Ljubav. Jedan dan objavljeno je da ce ostrvo na kome zive osecanja biti potopljeno, tako da su se oni ukrcali na camce i otis¡li. Ljubav je bila jedina koja je ostala. Zelela da istraje sve do poslednjeg trenutka.
Kada je ostrvo bilo skoro potopljeno Ljubav odluci da zatrazi pomoc.
Bogatstvo je prolazilo pored ljubavi u velikom camcu. Ljubav je rekla: "Bogatsvo mozes li me povesti sa sobom?" . Bogatsvo je odgovorilo "Ne, ne mogu. Ima mnogo zlata i srebra na mom camcu. Za tebe ovde nema mesta."
Ljubav je odlucila da upita Sujetu koja je takodje prolazila u prekrasnom camcu. "Sujeto, molim te pomozi mi.", a Sujeta joj je odgovorila "Ne mogu da ti pomognem ljubavi, sva si mokra i uprljaces moj prelepi camac".
I Tuga je bila u blizini kada je Ljubav zatrazila pomoc "Tugo, povezi me sa sobom", "O Ljubavi, ja sam sada tako tuzna da mi je potrebno da budem sama."
I Sreca je prolaz¡la pored Ljubavi, ali je bila toliko srecna da nije ni cula kada je Ljubav dozivala u pomoc.
Odjednom zacuo se glas "Dodji ljubavi, ja cu te povesti sa sobom", to je bila neka starica


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

miranovic (40)
Ljubav se osecala tako blagosloveno kada se ukrcala na camac da je i zaboravila da pita staricu za njeno ime. Kada su stigli na kopno starica ode svojim putem.
Kako se Ljubav osetila da duguje toj starici upitala je Znanje, takodje staricu "Ko je to bio sto mi je pomogao?"
"To je bilo Vreme," odgovori joj Znanje.
"Vreme?", ponovi Ljubav. "Ali zas¡to mi je Vreme pomoglo?"
Na licu Znanja pojavi se duboki mudri osmeh i odgovori "Zato sto je samo Vreme sposobno da razume koliko je Ljubav velicanstvena."
#1, 09.10.2008 - 10:02