Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
JeDn0mSeRaDjA blog
 Sreca.....

Dosada me ubi pa reko da napisem jos jedan blog :D


Način objašnjenja nekog sretnog događaja je sreća, a i za obrnuto nesreća.

Šta ako sreća tj. pozitivne ili negativne slučajnosti uopće ne postoje? Šta ako smo u potpunosti odgovorni za događaje koji nam se događaju? Mnogo je lakše tvrditi da se nešto sretno ili nesretno dogodilo, ali to je ustvari više manje prebacivanje odgovornosti na nekog drugog.

Sve što nam se događa iz vanjskog sveta potječe od nas, naših riječi, očekivanja, delovanja! Ako je cijeli svet više manje usklađen i međusobno povezan, zašto bi mi bili iznimka?

Tako se ljudi prema delovanju na sebe dele na tri vrste. Oni koji sebi privlače dobro, oni koji sebi privlače zlo i oni koji zanemaruju svoje djelovanje pa samo su pijuni u djelovanju prvih i drugih!

Riječi su jako moćne o čemu ću pisati sljedećih puta, ali često ono što govorimo u šali ili sarkastično se na kraju ostvari nama.

Ako nešto radimo, a stalno sebi ponavljamo da nećemo uspeti, v erovatno će tako i biti. Ako ne odmah, onda u trenutku kad će nam to najviše naštetiti.

Zato pazite što govorite da želite jer možda se i ostvari!12bd346194.jpg

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline JeDn0mSeRaDjA (28)
Bosna i Hercegovina, Bosnia, SarajevoBlogovi: tagovi
nema tagova