Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
aleksandra84 blog
 Tekst Duška Radovića koji se čita u nekim Opštinama prilikom sklapanja braka

POŠTO ste se lepo, dobrovoljno i jednoglasno dogovorili da živite u bračnoj zajednici, jer ste svesno i odgovorno zaključili da će vam tako biti i lepše i bolje, mi vam nećemo, kao što je uobičajeno čitati članove Zakona o braku i porodičnim odnosima.

(1) BRAK se uredjuje zakonom samo onda kad ne može drukčije. Zbog toga ne dozvolite da vam zakon uredjuje brak. Uredite ga sami, lepše i humanije nego što bilo koji zakon to može da predvidi.

(2) ŽELIMO da vam bude lepo, da traje dugo, da se radujete jedno drugom, da živite sa uvernjem da ste danas obavili jedan od najvažnijih i najlepših poslova u životu.

(3) SAVETUJEMO vam da ne žurite, da štedljivo trošite i reći i osećanja. Nemojte odmah potrositi sve. Rasporedite svoju ljubav i uzajamno poštovanje na svaki dan zajedničkog života.

(4) ZAKON kaže da su muž i žena u bračnoj zajednici ravnopravni. A to može i lepše da se kaže: Povećajte svoje obaveze da ne biste ugrožavali prava drugih.

(5) U DANAŠNJEM svečanom činu stekli su se ne samo obostrana ljubav već i vaši pojedinačni i zajednički interesi.

(6) BRAK ne može biti cilj.

(7) ON JE samo mogućnost da se vaši drugi i 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: