Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
polux blog
Evo malo copy-paste,ako neko ne zna!!!

Zemun

Dobro došli u Beograd! Dobro došli u Zemun - jedan od najstarijih gradova u Srbiji.

Sedam hiljada godina Zemuna naziv je stalne izložbe postavljene u Zavičajnom muzeju Zemuna, koja prikazuje prošlost Zemuna od vremena njegovog nastanka do danas. Još u neolitu ljudi su koristili pogodan položaj pored reke i osnovali su naselje koje se u doba Kelta i Rimljana nazivalo Taurunum.

Zemun danas u sastavu Beograda, sa povoljnim geografskim položajem, na raskršću puteva, na obalama dveju reka, sa bogatom istorijom i velikim vrednostima kulturnog nasleđa, sa značajnim privrednim i društvenim potencijalom, sa bogatom tradicijom gostoljublja, Zemun je svakodnevno domaćin mnogobrojnim gostima, poslovnim saradnicima i turistima.

Stari Zemun je turistička duša Beograda i emotivno vezuje svakoga ko je u njemu boravio. Staro jezgro Zemuna veoma je slikoviti deo grada posebne atmosfere i ambijentalnih vrednosti. Gardoš, po predanjima pamti se kao naselje ribara, zanatlija i piljara, živi i danas nenarušenog ambijenta u turističkoj metropoli Beogradu. Silueta gardoškog naselja ističe se svojom specifičnom linijom i kao bitan element urbane slike Beograda na desnoj obali Dunava  i kao markantno obeležje ušća Save u Dunav, nasuprot Kalemegdanu.
1922351871.jpg 1922351876.jpg  
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

lep je ...:-)))pozz iz Petrovaradina!!!
#2, 19.10.2008 - 19:46
najlepsi!!!
20.10.2008 - 12:43
Od Zemuna najvolem Dan(G)ubius zbog kockastih carsava i dobre rakije :)))))))))))
#1, 19.10.2008 - 19:04
ziveli!!!
20.10.2008 - 12:43