Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mazaaki blog

Ти бираш! Ти си и почетак и крај.

 Доста ти је дато ако видиш, ако осећаш и ако верујеш. 
Када неком даш све што имаш и колико можеш, судбина ти је везана за Голготу где се или рађаш или умиреш.
Онај коме си све дао, сетиће се тебе, када му је тешко и када би хтео више од оног што је заслужио и заборавиће те пре него што те је се сетио ако му неко други пружи више. Ти ћеш бити спокојан у ранама а он немиран и располућен у одјеку људске свакодневице.
Борила се колико је могла и колико је умела, да буде само моја. Од борбе није одустајала ни за трен и када је била уцењена од своје крви. Нечиста крв предака ломила се на њој. Она је та која треба да одреди крв потомака. Она је међа судбина, изабрана да пресуди.
Ако поштујеш самог себе буди доследан до краја и не осврћи се на искушења. Она ће те увек враћати на почетак, тај узрок постојања којег никада нећемо моћи да дефинишемо јер их има бесконачно много, само их не видимо. Сваки трзај мисли је почетак и мирис на крај.
Ти бираш! Ти си и почетак и крај. Доста ти је дато ако видиш, ако осећаш и ако верујеш. Ако чекаш, чекаће и тебе и све ће ти проћи у чекању. Ако чиниш, чиниће се и теби. Зато бирај шта чиниш, да би имао избор.
Није знала, који је њени избор, чекала је и стигао ју је почетак који је замирисао на крај немајући избора да бира. Поштовање је схватила, као понижење себе саме. Између две крви, срцем није прихватала ни једну а била је део и једне и друге. Њена узаврела крв била је на рубовима истине, вапијући за оним што јесте а неможе да буде, јер је хтела да угоди свима не схватајући последице своје заблуде у којој је стигло колебљиво кајање.
Па зар сте очекивали да добијете све а да не изгубите ништа или да ништа не тражите а да нађете све што би радо тражили. Колико сте спремни да изгубите толико ће те добит, колико тражите толико ће те и наћи. Ако сте спремни да изгубите све...Све ће те и добити. Никад нико nије ништа добио страхујући да било шта изгуби. Свако ко се бојао”да изгуби” живот је провео у страху од кога није ништа добио, већ само изгубио: све осим страха. Па зар није сво време тражио страх? Јесте. Па зар није био спреман да изгуби макар делић страха? Није! Нашао га је, сачувао га и ништа није добио.
Није имала ни одлучности ни храбрости да се одрекне било чега. Желела је да добије само утеху. Њу је тражила међу људима а није од човека. Људи утеху и само утеху, дају док им годи а човек пружа истину показујући пут којим треба ићи. И нема већег дара од путоказа и веће среће: од човека, ако ти прихвати руку и поведе са собом. Она је своју руку, стиснуту од човека, истргнула а хтела је са њим, да путује по помрчини, из понора у коме је лутала годинама.
И човек је знао пут и хтео да је поведе. Носио је у наручју, држао за руку, за прст, вукао за нокат, молио , враћао се да је нађе изгубљену у понору, поклањао јој дах живота када је бивала на умору, претварао таму у светлост и ено га још у понору, спушта се све ниже, наћи ће макар неког да спаси, ако не буде могао њу. Сићи ће он до дна. Ту ће је спасити или сахранити јер он је ставио печат љубави на њу и она на њега. Многи би радо са њим, из понора да пођу, када би им пружио руку али он зна да га у срцу носи, само она, које се није одрекао и ако спаси њу спасиће и себе.
Он је моћан...и у очају. Јер је човек. Зна да воли, јер верује и поштује љубав. За њу је спреман све да даа јер зна да ће му се вратити више. Њене путеве зарасле у коров, по амбису живота, претворио је у цветна поља над којима ће бдети анђели. Ићи ће тако, ако треба, до дна и таквог понора више неће бити. Или је спасио, или сахранио, понор ће нестати али њему је стало да она види цветна поља, да се прошета по њима раширених руку, да види и да осети да постоји. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Зато бирај шта чиниш, да би имао избор. svaka cast
#2, 28.10.2008 - 11:30
ljubim x 3+1
28.10.2008 - 11:56
Rockman (50)
''...Јер је човек. Зна да воли, јер верује и поштује љубав...''

:-))))))))))))
#1, 28.10.2008 - 10:28
Pooz :)))... i dobar ti dan !
28.10.2008 - 11:27