Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
voki52 blog
pogledajSreli se najniži čovjek i žena s najdužim nogama
Trafalgar Square u Londonu mjesto je gdje se susreću različite spodobe, a ovaj utorak turističku atrakciju predstavljali su posebno zanimljivi likovi - najniži čovjek i žena sa najdužim nogama na svijetu koji su se ovdje susreli na promociji Guinnessove svjetske knjige rekorda 2009. koja izlazi u srijedu.


Kinez He Pingping rođen je kao patuljak i iako ima 20 godina, visok je tek 74,5 centimetara. Ruskinja Svetlana Pankratova ima 36 godina i noge duge 132 centimetra.

Pingping je njene noge nazvao "veoma lijepim", piše AP, a kad se uzme u obzir da joj je ostatak tijela skoro proporcionalan u odnosu na noge, ova žena, koja živi u Španiji, izgleda kao žirafa.

Obučena u plavu kombinaciju i sa niskim petama, Pankratova je izjavila kako voli svoje noge, iako "mogu zakomplikovati stvari".

"Teško je pronaći odjeću, a posebno pantalone," kaže Svetlana koja nije najviša žena na svijetu, dok je He u Guinnessovoj knjizi zabilježen kao najniži.

U novom izdanju ove knjige našla se i pop zvijezda Britney Spears kao najtraženija osoba na Internetu, kao i TV serija "Lost" kao serija koja je najviše downloadovana ikada.

Oko 3,5 miliona primjeraka Knjige prodani su prošle godine.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Interesantno.Pozdrav,druže.
#1, 29.10.2008 - 22:34
kolike su hehe
30.10.2008 - 14:59