Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
voki52 blog
pogledajSmejem se.
Opet imam volju da citam neke ljude koje nisam odavno ili nisam nikada. Pokusavam da zamislim kako su se osecali dok su pisali odredjeni post, kako su sedeli, kako su drzali ledja, da li su pili nesto, da li je neka muzika isla u pozadini. Pokusavam da shvatim stanje duha, seksualnu aktivnost u njihovim zivotima, emotivnu fragilnost i zadovoljstvo samih sebe. Pokusavam da osetim mrvu arogantnosti i verbalnu nadmoc ili pak sasvim suprotno, skriveni sram i  apsolutnu disleksiju. Uocavam prikrivenu umisljenost i fantazije koje mole da budu procitane sa sto vise oka. Neki fontovi jecaju zbog iskrivljenosti i podebljanosti necega apsolutno nevaznog, a tako agresivno napisanog. Neke uvrede, obucene u cirkuska odela, izazovu sazaljenje, a neka maskirana osecanja izvuku divljenje.
O svacemu ljudi pisu. Prava je najezda skakavaca, tj. ovih skolaraca ciju su problemi tako divni, jednostavni i resivi, da prosto odmore od nekih tezina koje pritiskaju grudi dok iscitavam suze i jecaje oblikovane verdanom. Ima dosta onih fontova koji se namecu svojim znacenjem i smislom, koji mole Nekoga da obrati paznju ili pak prihvati dokaz ljubavi, tajne naravno, jer mnogo jace se voli ispisanim recima. Nikada, ali nikada ( !) izgovorena rec ne moze imati  jacinu kao napisana koju citamo u neko gluvo doba noci. Samo tisina, tako blagodetna, moze revitalizirati dusu i pustiti glasove iz glave da napokon nestanu kao eho vodopada...da li?
Zamisljamo tudje reci kao nama napisane, iscitavamo tudje VOLIM TE i prisvajamo ga na kvarno, ne pitamo za dozvolu da se pecatiramo tudjim poljupcem, da se okitimo tudjom ljubavlju, da se nagradimo toplim zagrljajem poslatim ko zna kome, ali to nas i ne zanima. Otimamo ono sto nam tog trenutka treba! I smatramo da je to u redu?
A onda naidjemo na par reci pravilno postavljenih u kontekstu koji treba svima.
Jedna strast i jedna ljubav, krajnje nedefinisana i korenima starog hrasta zapletena; prozeta brsljanom koji kaznjava i posuta rosom koja napaja dusu. U sred te snage, kao zadivljujuci centar sveta, izvijena lezim Ja.
Ili ona...
Ili neka sasvim treca...
Zar je vazno dokle god dusa upija tih par recenica?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: