Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
blog

Crnogorci oborili svetski rekord u broju mobilnih telefona koje poseduju

:)Zemlja sa najviše mobilnih telefona po glavi stanovnika nalazi se u našem susedstvu i ima tek nešto više od 620.000 stanovnika. Reč je o Crnoj Gori u kojoj, prema poslednjim procenama, ima 1.11 miliona korisnika mobilne telefonije što je gotovo 2 puta više od broja stanovnika.

Pokrivenost tržišta u Crnoj Gori krajem marta dosegla je 179.5% čime je Crna gora oborila svetski rekord. U odnosu na isti mesec prošle godine, broj korisnika mobilnih mreža narastao je za 68.2%. Velika većina korisnika, njih 80%, koristi "prepaid" modele kod 3 mobilna operatera koja deluju na tržištu.

Vodeću poziciju ima Telenorova kompanija ProMonte za čije se usluge odlučilo 42.34% korisnika. Tržišni udeo crnogorskog "T-Mobilea" iznosi 34.2% dok treći operater, Telekom Srbija drži 23.41% tržišta.

Crnogorci su tokom marta poslali 101.6 miliona Es-Em-Es poruka, a svaka druga bila je poslata iz mreže ProMonte. Regulatori upozoravaju da je u Crnoj Gori, ali i u većini drugih zemalja, broj prodatih "SIM" kartica veći od broja kartica koje se zaista koriste.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Blogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa