Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Gaxy79 blog
A evo i biografije najvecih legendi niskog rocka,bend koji je postavio temelje rock kulture u Nisu !!!
  

MAMA ROCK 1977 - 2007 NIS

Grupa nastupom na Zaječarskoj gitarijadi 1977 godine osvaja 1. mesto (nastala od grupe Viktorija koja je godinama uspešno nastupala širom stare Jugoslavije - osvojila prvo mesto 1974. godine u Zaječaru na Gitarijadi a vodili su je braća Stojanović (Zoran i Dragomir) i braća Nikolić (Bane i Mirko). 1977. godine Mama Rock dobija novu dimanziju sa Šomijem (bubnjar) i gitarista Krnić Slobodan. Iz tog perioda ostaje singl A: Pismena vežba B: Vranjanka u izdanju DISKOS-a.
1978. godine u saradnji sa Bregovićem nastaje pesma "Buđenje u 7" i "Eva" izdata za PGP-RTS sa novim pevačem: Zoran Stojković iz zaječarske grupe Istok. Iste godine grupa nastupa na stadionu JNA na koncertu Bjelog Dugmeta i 1979. godine sa Dugmićima po južnim krajevima stare YU.
Grupa egzistira isključivo od koncerata tako da su nedeljne svirke (2 do 3 puta) dovele grupu u takozvanu koncertnu atrakciju (100 do 150 koncerata godišnje).
1980. godine dan pre ulaska u studio umire drug Tito i to utiče na snimanje drugog singla, no ono se ostvaruje 6 meseci kasnije sa novim pevačem: Nune jer Zoran Stojković je u JNA. Singl A: Život moj i B: Tebi smeta sve izlazi 1981. godine za PGP-RTS.
1982. godine svi članovi grupe su u JNA što Z. Stojković koristi i sa grupom Crna Ruža osvaja 1. mesto na Zaječarskoj Gitarijadi.
1983. godine Mama Rock se opet okuplja, nastavlja sa koncertima i koristi FK Radnički iz Niša za snimanje svog prvog LP-a. Snimivši LP "FK Radnički 40 godina" preostale sate u studiju "druga maca" koristi za snimanje LP-a "Pokreni me" izdatog za Vojvodina koncert 1985. godine. Nastavljaju sa koncertima širom YU i inostranstvo (velike turneje sa Z. Čolićem i Ž. Bebekom) ostavljaju tragove i na njihovu popularnost.
1987. godine posle uspešnih koncerata po inostranstvu dobijaju poziv i nastavljaju sa svirkom po klubovima širom Evrope (2 člana Boća i Darko ostaju da žive u inostranstvu). Zoran Stojković - vokal i Zoran Stojanović - Ciga - gitara i dalje sviraju po YU sve do raspada sa mlađim članovima: Mika Herc, Dragan Stoja, Joško, Fiksa, Špiklja,PITON ...
1994. godine pevač Stojković sa grupom RIFF osvaja prvo mesto na Zaječarskoj Gitarijadi i izdaje LP: RIFF - pobednik Gitarijade 1995. godine za PGP-RTS.
Zoran Stojanović - Ciga to vreme koristi kao studijski muzičar niškim grupama pr. (Lutajuća srca - LP u izdanju DISKOTONA - Sarajevo),i jos mnogih drugih.
2000. godine grupa se okuplja i snima maxi singl CD sa starim pesmama i jednom novom (mini CD buđenje).
2002. godine 25. godišnjica rada proslavljaju u disco klubu "13" (Hotel Niš sa gostima) i tu dobijaju ideju da snime još 8 pesama koje su godinama svirane, bile popularne kod ljudi ali nikad nisu snimljene zbog prezauzetosti (koncerata). The Best Of Mama Rock sadrži te pesme sa još tri hita (Buđenje, Eva i Pokreni me) i na najbolji način prezentuje grupu jer na disku ima rock-a, blues-a, balada, dixi, pesmama sa ethno motivima što najbolje govori zašto bend nosi ime MAMA ROCK.

Kontakt telefon: Ciga 063/421-325,
Z. Stojković 064/666-85-84
Stoja 064/612-88-12

Sada band radi sa članovima:

Zoran Stojanović Ciga - solo gitara,
Zoran Stojković - vokal,
Dragan Stojanović Stoja - bass i
Joško Hartl - bubanj.
Dragan Piton- solo gitara


Nastupom na koncertu Glen Hjuza u Dimitrovgradu [kao predgrupa] nastavljaju sa predstavljanjem novog cd-a i nadaju se da ce povecati svoju koncertnu aktivnost.

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: