Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
VRTESKA blog
...

Gde je granica između onog što je „normalno“ i onog što nije? Da li imamo prave  kriterijume da iscrtamo takvu granicu? I kada i zašto tu granicu pređeš?
Kada su ti osećanja kao najtananije strune na kojima se rađaju akordi u neskladu sa koncertom ovog sveta? Kada je dirigent prestrog, željan slave, nervozan, gladan...? Kada su ti sazvučja satkana od toliko različitih tonova da su neshvatljiva za sivu masu ili su previše upadljiva za nerve uspavane publike? Kada si povređen izdajom ili prejakom rečju, pa su ti akordi previše duboki, tužni, nepomirljivi,...? Kada u traganju pređeš sve druge granice i tvoja muzika zvuči kao bolno iskren refren spoznaje da su sve one iscrtane kukavičlukom, lažnim moralom i tuđim utabanim stazama? I tada se nađeš pod staklenim zvonom, da budeš usamljen sa svojim emocijama i vidljiv, ali nečujan svirač na koncertu kome svi ostali aplaudiraju.

A jednom kada je granica postavljena... Toliko je nepremostiva i zazidana da „normalni“ ispred granice ne žele ni da zavire preko. Sa gađenjem okreću glavu kao od ograđene  deponije. A kamoli da vide da su oni koji su iza nje još uvek LJUDI koji žive, pate, osećaju i vole. I da ljubav živi u dimenziji kojoj granice ne poznajemo. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: