Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog

DA LI JE RAK SAMO JEDNA AVITAMINOZA? ( B 17 u minusu ? )


Istraživanja su pokazala da himalajsko pleme Hunza uopšte ne pati od raka i kardiovaskularnih oboljenja. Ishrana im je bazirana upravo na uzimanju hrane sa košcicama kajsije i zrnevlju prosa. Ali, kada se pripadnici ovog plemena izlože zapadnjackoj ishrani, nakon što napuste svoje izvorne prehrambene obicaje, pocinju da pate od svih ovih bolesti.
Pošto pripadnici ovog plemena inace jedu veoma malo mesa, pobornici vegetarijanske ishrane su odmah zakljucili da je to razlog. Ali nije tako.

Ipak, i za Himalajce i Indijance i Eskime zajednicko je što koriste hranu tipicnu za njihovo prirodno okruženje. Kada se pažljivo analiziraju sastojci te hrane vidi se da je vitamin B17 obavezno prisutan u svakoj. Vrsta jelena koja im je u jelovniku, prevashodno se hrani travama koje sadrže nitriloside, a koji su izvor vitamina B17. Razno osušeno voce koje Eskimi i Indijanci jedu, takodje sadrži velike kolicine vitamina B17.

 
celija%20raka%20mala%201.jpgDA LI SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Rockman (48)
Nikada se nigde ne spominju ili prozivaju kompanije koje proizvode lekove ili njihovi vlasnici...to je jedan veoma jak lobi i nebi me čudilo da se to prikriva. Ima dosta članaka o raznim ''nedokazanim'' izlečenjima od raka a jedno od tih je i pomoću tog vitamina...jedan od ''lekova'' je i koštica kajsije...
#2, 18.11.2008 - 10:40
mary30 (59)
ZANIMLJIVA INFORMACIJA.........HVALA!!
#1, 18.11.2008 - 09:52
nema na čemu,drago mi je ako sam pomogla
19.11.2008 - 01:47