Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mazaaki blog

Хоћемо ли да живимо у лажи или у истини?

 ko ima vremena neka razmisli...
 ..Неко мора запитати!

Хоћемо ли да живимо у лажи или у истини? Да ли живимо или само трајемо?
Чули сте од многих да кажу: како робују љубави! Због чега?
Због ”савести и разума”. Због паганског духа” јавног морала” који увек вапи за приношењем жртве, да би опстао.
На сваком кораку срешћете људе који оговарају друге. Када оду од вас, оговараће и вас код других. Све то чине да би себе приказали у што бољем светлу. Уствари они пате за истинском љубави коју: нити поседују, нити им се пружа. Свако оговарање је душевна патња за нечим што немате а желели би сте да имате. Горка исповест и приказање истине ослобођене савести и разума. Зар то није љубомора?
Често чујете да неко неког критикује за нешто а он би радио то исто, мада на свој начин, који је безуспешан. Због сопствене немоћи и недостатка истинске љубави он се предаје суду јавног морала и каже: ”Куда сви Турци, туда и луди Мујо! ”
Дакле: луди Мујо је савест која влада ”руљом”. Тако ће се сви одрећи некога или нечега следећи ”лудог Муја”. Између ”лудог Муја” са једне стране и истинске љубави према некоме или нечему са друге, сви бирају ово прво јер нису спремни да поднесу критику од стране масе. Где је овде љубав и није ли ово самољубље? Чак и они који презиру јавни морал, пре или касније, због самољубља, прихватају ”лудог Муја” и постају део ”руље”.
Зашто се онда чудите што не постоји прави пријатељ?
Па зато што нема искрене и истинске љубави.
Голгота је показала да ће вас издати и највернији, макар у трену, и схватити вас најзаблуђенији када се нађу у истој ситуацији као и ви. Због страха, јер страх је непредвидив. Он је и благослов самољубљу и исповест самољубља. Страх је истина, зато се сви истине и боје. У почетку она је увек горка и невидљива, а тек касније све више прија. Што је више откривате све је слађа и све више мами.
Ко жели и ко хоће да живи у истини и са истином мора се ослободити самољубља. Самољубље је највеће искушење за љубав и ко га савлада: срећан је човек испуњен љубављу.
Да ли се може закључити: да је љубав извор среће!? 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

eh istina ziva ...
#3, 27.11.2008 - 18:31
Голгота је показала да ће вас издати и највернији, макар у трену, laz istina sastavni dio zivota
#2, 27.11.2008 - 13:21
Rockman (50)
Ko ne voli sebe ne može voleti ni druge...važno je samo naći pravu meru u tome...:-)))))))
#1, 27.11.2008 - 10:49