Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Technasia blog

Odelijino prorocanstvo staro vise od 1300 godina

idemo dalje...

Mali austrijski gradić Odelianburg, nedaleko od Strasbourga, oduvijek je bio mirno mjesto, kao što je i danas, osim što se za njega veže jedna neobična osoba - svetica Odelija. Odelija je rođena 660. godine naše ere (dakle prije 1367. godina) u bogatoj plemičkoj obitelji, a od rane mladosti se povukla u sebe i okrenula se meditiranju i duhovnom životu, ponajviše zato što je rođena potpuno slijepa. Iako slijepa, djevojka je "viđala" halucinacije u kojima su joj se jasno prikazivali budući događaji. Njena priviđenja i proročanstva ostala su do dana današnjega sačuvana u 2 pisma, koja je Odelija na latinskom jeziku napisala svome bratu. Jedino je ostalo nerazjašnjeno da li je pisma napisala dok je bila slijepa ili kasnije, nakon što je odjednom progledala. Sada  pogledajmo prevod Odelijinijih pisama bratu:

"O, poslušaj dragi brate,jer sam vidjela silan teror i nesreću koja zadesi naša polja, šume i planine. Doći će vrijeme kada će Njemačka biti psovana i nazivana najomraženijom nacijom svijeta. Nailazi period u kojem će iz njenih njedara izrasti strašni ratnik čije će se zlo i oružje raširiti po čitavom svijetu. Ljudi će ga mnogi nazivati Antikristom. Biće proklinjan od hiljada majki, sestara i žena, od kojih će mnoge biti uništene zajedno sa cijelim svojim porodicama i domaćinstvima"

"Taj osvajač će se roditi na obali Dunava i vrlo će se razlikovati i svojim porijeklom i izlgedom od ostalih vođa. Rat koji će započeti, biće najstrašniji od svih atova do tada"

"Oružje njegovih ratnika biće ubojito. U rukama će nositi baklje iz kojih će bljuvati silna vatra, a na glavama će imati gvozdene šljemove. Zvijerstva i surovosti koje će ova vojska počiniti biće nebrojeni. Za njima će ostajati silne vatre"

"Biće pobjedonosan i na zemlji i na moru i u vazduhu, jer će imati i mnoge ratnike s gvozdenim krilima. Ovi će se ratnici penjati visoko do samog neba odakle će se bacati na sela i gradove paleći ih i razarajući svojom ubitačnom vatrom iz paklenih usta"

"Zemlja će se tresti, rijeke pocrveniti od krvi, a iz morskih će dubina izroniti strašna gvozdena čudovišta bljujući vatru iz svojih gvozdenih čeljusti i potapajući silno brodovlje."

"Njegove armije će u početku biti nepobjedive, a njegovi mnogobrojni neprijatelji nemoćni pred najezdama njegove vojske. Biće to dug, krvav i iscrpljujući rat."

"Mnoge će vojske tada pregaziti Njemačku u svojim vatrenim kolima, a zlikovac će u očaju podići ruku sam na sebe! Poslije ovog najvećeg rata u istoriji, još dugo na zemlji neće biti mira. Uslijediće mnogi manji ali krvavi ratovi, a zatim će nastupiti kraj!"

Fascinantno i nevjerovatno zvuče ove Odelijne riječi stare preko 1300 godina. Proročanstva opisuju dolazak Htilera, drugi svjetski rat i ratove poslije njega, a daju i tačan opis Htilerove vojske stotinama godina prije drugog svjetskog rata. Za manje i krvave ratove također znamo koji su (vijetnamski, čečenski, ratovi na balkanu), a zatim će nastupiti KRAJ(!?)... KRAJ ČEGA, RATOVA ILI CJELOKUPNOG ČOVJEČANSTVA. TO JE ZAGONETKA KOJU NAM ODELIJA NIJE ŽELJELA OTKRITI... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: