Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Andria90 blog
Ninja History
          ninja.jpg
Koreni Nindjucua nalaze se u Koreji i Kini, ali se smatra da duhovna osnova ove veštine potiče sa Tibeta. Potpuno uklopljeni u prirodno okruženje, nindje su tihi kao mačka, neuhvatljivi kao senka, prepuni trikova i skrivenog oružja. Snaga nindje je u njegovoj veštini koja u svakom trenutku koristi postojeća sredstva, običaje i okruženje u kome se nalazi. Nindjucu označava sistem borbe bez ograničenja, sistem koji daje odgovore u realnom vremenu i svim situacijama. Ipak, veština borenja i ratovanja daleko prevazilazi puko fizičko vežbanje. Cilj nindjucu veštine je shvatiti da je borba, na kraju, zaista igra svesti. Na taj način, vežbajući fizičko telo paralelno radimo na razvoju psihičkog JA. Tako se ostvaruju pojačana koncentracija, samokontrola, smirenost i razvija dosta mistifikovano šesto čulo, poznato kao haragei.

 

Tajna nindji i njihove obuke prenosila se sa kolena na koleno samo odabranim učenicima, koji su da bi postali nindje, prolazili dugotrajnu i rigoroznu obuku.

 

Mogućnost da danas vežbamo nindjucu zahvaljujemo poslednjem sokeu (velikom majstoru) Masaaki Hacumiju, doktoru filosofije koji živi u Tokiju. Masaaki Hacumi je roden 1931. godine, i bio je učenik Takamatsu Senseja, koji je važio za najvećeg borca svog vremena. Na nagovor svog učitelja, Masaaki Hacumi je odlučio da skine veo tajne sa ove puno mistifikovane veštine. Hacumi je osnivač Budjinkan dojoa, svetske organizacije čiji je cilj negovanje nindjucu veštine i tradicije. Velika zasluga samom sokeu ide i za to jer je više nego uspešno prilagodio trening savremenom čoveku. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline Andria90 (26)
Srbija, Kolubarski okrug, ValjevoBlogovi: tagovi