Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipi blog

Ubijaju tek rođene sinove da bi prekinule rat

 

Žene iz planinskog regiona Papue Nove Gvineje , počele su da ubijaju svoju mušku decu kako bi okončale međuplemenski rat koji traje više od dvadeset godina. :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Jezivo...............

Pripadnice suprotstavljenih plemena iz Istočne planinske provincije, Rona Luke i Kipijona Belas, dale su izjavu tokom trodnevnog primirja i pregovora u glavnom gradu regiona, Goroki.

Kažu da je čedomorstvo jedini način da se u zaustavi ciklično krvoproliće. Jer ako žene prestanu da rađaju mušku decu, brojno stanje ratnika u njihovim plemenima će se vremenom smanjiti i naterati muškarce da okončaju borbu.

"Sve žene iz oba plemena složile su se da ubijaju bebe muškog pola, zato što je mnogo muškaraca angažovano u međuplemenskim sukobima, što im donosi bedu i nesreću", rekla je Rona Luke, iz Agibu sela.

Žene nisu mogle da iznesu cifru koliko je beba do sada ubijeno, ali znaju da se to radi u poslednjih 10 godina.

Prema rečima Kipijone Belas, deca ionako umiru od gladi i bolesti, a žene su prepuštene same sebi i često su žrtve razbojnika.

"Armija spasa" radi sa raznim plemenima ne bi li izmirila zaraćene strane. Ali ovaj sukob je specifičan i traje još od 1986. godine. Uzrok - jedni druge optužuju za bacanje kletve. 

Predstavnici "Armije spasa" izjavili su za Asošijeted Pres da su žene toliko zasićene nasiljem da su preduzele drastične korake. "Situacija pokazuje ekstremnu isfrustriranost žena u ovim krajevima." 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: