Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Franjopo blog

Bezglutenska kulinarska ishrana

 Priloženi tekst je objavljen na mom sajtu >http://www.bezgluten.net<
Opis: prezentacija izvoda iz mojeg neobjavljenog rukopisa knjige "Bezglutenska kulinarska ishrana" sa vrlo opširnim opisom svih bezglutenskih  namirnica i recepturama. To je moj lični besplatni poklon celijačnim bolesnicima celoga sveta.

 Dobro došli u svet
"BEZGLUTENSKA KULINARSKA ISHRANA"

Doneli ste životnu odluku u pravo vreme za pravilnu ishranu biološki punovredne hrane u bezglutenskoj ishrani koja je istovremeno jelo, terapija, lek za organizam i lepotu tela. Vaša nagrada je zaštita i održavanje zdravlja, negovanje tela i duži vek života.
I Vi možete prema uputstvima i recepturama ove knjige da pripremite veoma ukusna i  zdrava jela. Način ishrane treba da odgovara stilu života. Zdravlje se ne kupuje, ono se stiče i neguje. Jedite i ne gladujte, poštujući principe pravilne bezglutenske ishrane. Pravilna bezglutenska ishrana, umeren način života i fizička aktivnost, uspostavljaju i održavaju telesnu i duhovnu ravnotežu, dobro fizičko i psihičko zdravlje i energetsko stanje organizma.

Predgovor

Knjiga "BEZGLUTENSKA KULINARSKA ISHRANA", ima osnovni cilj da prezentira informaciju o izboru dozvoljenih bezglutenskih namirnica, pravilnoj bezglutenskoj ishrani, svojstvima i sigurnu opisnu pripremu jela bez glutena u domaćim uslovima.

Knjiga je namenjena celijačnim bolesnicima (glutenskim etneropatima) i svim zdravim osobama. To je prilagođena zbirka poznatih i proverenih recapata nastalih kao rezultat dugogodišnjeg iskustva i prakse mnogih gastronoma, kulinara, poznatih ličnosti, kuvara i domaćica. Kulinarska zbirka recepata sadržava mnoga domaća i nacionalna jela, zadržavajući suštinu i osobenosti klasične kuhinje, nove uticaje i dostignuća savremene kuhinje.
Dozvoljene namirnice bezglutenske ishrane ne sadrže belančevine glutena i njemu srodnih sastojaka. Ona 100% opisno isključuje ishranu namirnicama i njihovim prerađevinama koje ne sadrže gluten.
Pravilnom bezglutenskom ishranom i izborom namirnica bez glutena sa zadovoljavajućom dozvoljenom strukturom sastojaka iz hrane uspostavlja se i održava život čoveka, telesna i duhovna ravnoteža. Načinom raznovrsne svakodnevne redovne bezglutenske ishrane obezbeđuju se sve potrebne materije koje su potrebne organizmu za funkcionisanje svih životnih procesa.

Ovaj bezglutenski kulinarski kuvar sa uvodom i izborom receptura biće objavljen postepeno u delovima pojedinih poglavlja, u skraćenom obimu koje rukopis knjige sadrži.

S poštovanjem, autor.Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: