Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
santschi blog

svekriva.....................

 
Čak 60 posto ispitanih žena požalilo se na njihovu bezrazložnu ljubomoru te vjeruje da su upravo majke njihovih supruga krive što su konstantno pod stresom i što su općenito nezadovoljne.

Terri Apter, psihologinja na koledžu Newnham u Cambridgeu 20 je godina proučavala svađe između ženskih pripadnica obitelji o čemu je napisala i knjigu “What Do You Want From Me?”. U njoj, između ostalog, piše i o slučaju 26-godišnje žene koja je dva mjeseca prije vjenčanja počela dobivati čudne poruke od svoje svekrve.

- Ono što ti ne shvaćaš jest da moj sin svaki dan misli na mene, svake minute svakog dana - jedna je od bizarnih poruka.

Međutim, studija je pokazala i kako većina svekrva osjeća da ih njihove snahe ne prihvaćaju te se i one žale na njih.

- Moja snaha mi zavidi svaki put kad mi sin da malo pažnje i iskoristi svaku priliku da umanji važnost i dubinu veze koju mi imamo - žali se 64-godišnja svekrva.

Apter smatra da je razlog tolike netrpeljivosti jednostavno borba za moć u kojoj svaka strana želi biti glavna u obitelji, svaka želi zaštiti svoj status i osjećaju se ugroženo od druge strane.

- Konflikti između svekrva i snaha često izbijaju jer svaka strana smatra da je druga kritizira i potkopa 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

dejo36 (46)
u jednom autobusu se voze nevjeste a udrugom svekrve
onaj autobus sa svekrvama se prevrne .... sve se smeju i pjevaju samo jedna place .... zasto samo jedna place?
#1, 06.12.2008 - 21:48
garant jojo nije bila svekrva u autobusu.............
07.12.2008 - 11:36
 

Korisnik
offline
offline santschi (43)
Bosna i Hercegovina, Bosnia, ZenicaBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa