Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog
 ...................................
DisablePagingExecutive - uključivanjem ove opcije spriječit ćete spremanje određenih aplikacija na hard disk vašeg računala. S tim ćete znatno ubrzati sve procese jer je poznato da je radna memorija i tisuću puta brža od virtualne memorije na hard disku. Po početnim postavkama vrijednost ove opcije je 0, da bi je uključili postavite ju na 1.

Ovu postavku nalazite na sljedećem mjestu u registry editoru: HKEY_LOCAL_MACHINE - System -CurrentControlSet - Control - SessionManager - Memory Management.

Sljedeća opcija koju nalazite odmah do prije spomenute je: LargeSystemCache. Uključujući ovu opciju, "prisiljavate" učitavanje operativnog sustava i njegovih osnovnih procesa u memoriju.

Treća dio u nizu, koja će našim Windowsima XP "dati krila", je lOPageLockLimit, Ovu registry vrijednost trebate sami kreirati odabirući opciju New - Dword koju dobijete koristeći desnu tipku miša. Za ime koristite "lOPageLockLimit" (bitno je točno napisati ime ovog ključa, s malim i velikim slovima). Vrijednost koju upisujete zavisi o količini radne memorije s kojom raspolažete: 64 MB - 1000; 128 MB - 4000; 256 MB - 10.000; 512 MB ili više: 40.000. Vrijednosti su prikazane za unos u hek-sadecimalnom obliku.

Ova opcija neće značiti ubrzanje rada samog računala, ali će svakako donijeti poboljšanja u prijenosa podataka.
 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

IIPANTERII (39)
nekako isprobao ?

jel ima neki minus ova tehnika ?
#1, 07.12.2008 - 18:33
ja jesam-brže je
08.12.2008 - 03:42