Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
coa4eyes blog

Pred porazom

 

Našao sam se u patu na polju з0, ne mogu da mrdnem, ni napred ni nazad, ni levo ni desno. Znam da sam oduvek bio pacer u toj igri, ne znam zašto sam seo za tablu. Našao sam se na vetrometini izgubivši svoju damu. Nekakav crni lovac mi je pojeo još na početku partije. Samo sam na trenutak tukao tuđu bitku izgubivši svu svoju artiljeriju i laku konjicu i dok sam se okrenuo ostali su mi samo pešaci. Oni su mi oduvek bili prijatelji. Obična raja. Na njih sam se uvek mogao osloniti. Valjda je u tome problem. To što u svom kraljevstvu nikome nisam mogao da verujem. Pustio sam damu da svojevoljno šeta po celoj tabli. Bilo je neizbežno da je ulovi neki lovac. Kaže zaigrala se previše. Sada je na drugoj strani i kaže da nije srećna. Naravno da nije. Surovi kapitalizam ubija slobodu u nama. A ja? Ja sam i dalje na tom prokletom polju з0. Oko mene samo pioni moji prijatelji. Čuvaju me od neprijateljske vatre. Za sada uspešno. Ne znam koliko će odolevati. Ne mogu zauvek ostati na tom usranom polju. Moraću jednom da se predam.Koliko bi život bio lakši da sam i ja pion.

  


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Znas kako kazu: "Napad je najbolja odbrana". Ne secam se ko je to izjavio, ali secas li se onoga da: "Bolje umreti hrabro i za slobodu, nego ziveti kukavicki"? Mislim da sa tom mislju moramo koracati kroz zivot i sve ove borbe, jer ako padamo, pascemo za voljene!
#2, 15.12.2008 - 13:26
zoza1958 (60)
lepo napisano
#1, 13.12.2008 - 14:23
 

Korisnik
offline
offline coa4eyes
Srbija, Beograd, ObrenovacBlogovi: tagovi
nema tagova