Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Humangus blog

Muškarcu je potreban osećaj...

  Muškarcu je potreban osećaj...

Muškarcu je potreban osećaj da je partnerka ponosna na njega, da ga razume, podržava u onom čime se bavi, što ga interesuje a što je vezano za njegovo funkcionisanje u svetu odraslih muškaraca. Mužjaku je potreban osećaj da je predmet njene želje, adekvatan seksualni partner i da je slobodan da na autentičan način bude seksualno biće bez straha kako će ona to da prihvati. Dečaku je pot­reban osećaj da joj je do njega stalo istinski, da će biti tu i kad je loše, uplašen, uznemiren zbog svoje eventualne nekompetencije u surovom svetu muških takmičarskih odnosa. Tu vrstu razumevanja može da dobije samo od žene, ma kako kvalitetnog muškog prijatelja imao. Osnovne premise ovog istraživanja nisu namenjene ženama koje nisu voljne da upotrebe glavu kad vole, nezavisno od toga što ih Balzak upozorava: "Žene koje su napuštene su žene koje vole. Žene koje čuvaju svoje ljubavnike su one koje upražnjavaju umeće ljubavi". One mogu pitati: "Zašto da ja zadovoljim njegove potrebe PRVA, šta je sa mojim potrebama?"

Penijeva nalazi da je bez obzira na teorijske rasprave koje se otvaraju, praktično delotvoran ovakav redosled koji ženu čini odgovornom za uspeh veze i kojim će ona na ovaj način onda zadovoljiti sve svoje potrebe, a pre svega onu za monogamnim, odanim muškarcem. "Nahrani životinju!", kaže ona, a onda će ona zadovoljiti sve tvoje potrebe lako i bez otpora koji inače pruža. Hraniteljski proces, jednostavno, mora da počne ona. Ili, što bi Duško Radović rekao: "Žena mora da je žena non-stop, jer nikad se ne zna kad muževi mogu postati muškarci. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: