Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
andjeo8odmazde blog
Ovo su moji stari i novi blogovi... Neke nisam ovde originalno pisala vec na nekom drugom blogu,ali sam ih ovde prekopirala...

Za 5 dana u mom mestu desilo se 3 samoubistwa i 2 pokushaja.Od tog broja,2 maloletne osobe su pokushale,a jedna je izwrshila samoubistwo.Zashto?Pitate se zashto?!Swe se dogodilo pred kraj shkolske godine.Nisam sigurna za tog dechka koji se ubio,ali za te dwe dewojchice,inache uchenice shestog razreda,sigurna sam za razlog pokushaja.Naime,swe je pochelo na chasu matematike,kada je dotichna N. saznala da ce polagati matematiku briznula je u plach i pretila je kako ce se ubiti.Narawno,niko,pa ni profesor,nisu bili swesni o chemu N. gowori,wec su joj rekli da se smiri.Poshto je profesor nastawio da proziwa uchenike i deli ocene,rekao je i dotichnoj D. da ce polagati i da ako bude imala josh jednu jedinicu,da ce ponawljati razred.Kako je prepomenuta poznata po watrenim reakcijama,skochila je i izjawila,ostawite li me da polazem,presecicu wene.Profesor joj je rekao da je situacija wishe nego ochigledna i da nije dobila nijednu dwojku tokom godine,dotichna je izletela iz uchionice.Krenula je prema nastawnichkom ulazu i dezurna uchenica ju je zaustawila,jer su profesori striktno zabranili da uchenici izlaze na taj ulaz.

Poshto je D. poznawala dezurnu uchenicu,swe joj je do tanchina objasnila.Rekla je da ne zna shta ce joj roditelji uraditi i da se mnogo plashi,ali samoubistwo nije pomenula.

Zwonilo je za weliki odmor i histerichne D. i N. izletele su iz shkole.Kako je dezurna uchenica gledala gde su oni,wratile su se sa brijachima u shkolu.Niko ih nishta nije pitao u wezi brijacha.

Pocheo je chas,a dotichne,koje su imale chas na prwom spratu,nisu ushle u uchionicu.

Profesorka srpskog jezika,inache,weoma mirna i wesela zena koja se stalno shali sa swima,pozdrawila je dezurnu uchenicu i otishla u prawcu WC-a.Posle 30-40 sekundi dezurna uchenica chula je sledeci razgowor koji se chuo iz WC-a.

Profesorka:''D.!N.!Shta to,za ime Boga,radite???"chuje se dreka koja odaje strah...

D:''Nishta...Brijemo se..."...pricha neubedljiwo D.

N:"DAAA..."sikce N.

P:"Brijete ruke?N.,do djawola,krwarish..."

N:"Zaprawo..."

P:"Dodjawola,deco,pa wi se...Shta to za wreme chasa pokushawate...Ne...Ne werujem...Polazite kod zubara to da wam prewije,pa cemo wideti shta cemo..."

D:iN:''Necemo!"

P:"POLAZITE ODMAH!!!!!"

....

Kraj...

EPILOG: 

Elem,ja sam bila dezurna tog dana i za 8.godina shkolowanja nisam tu profesorku widela toliko rastrojenu,niti sam je ikada chula da tako wrishti...D. i N. su dobile swoje...Ishle su kod psihologa,polozile matematiku i engleski,a roditelji su im ishli kod psihologa,takodje...

Ono shto je zaprawo,poruka owe priche,je da nishta nije wazno toliko da sebi naudite...

:):):) 

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: