Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
biba66 blog
 

На једној од пештаних фландријских дина налази се велики дрвени крст са ликом Спаситеља. На самом крсту урезане су ове речи, које још увек одолевају времену:

ЈА – СВЕТЛОСТ, А ВИ НЕ ВИДИТЕ МЕНЕ

ЈА – ПУТ, А ВИ НЕ СЛЕДИТЕ МЕНЕ

ЈА – ИСТИНА, А ВИ НЕ ВЕРУЈЕТЕ МЕНИ

ЈА - ЖИВОТ, А ВИ НЕ ТРАЖИТЕ МЕНЕ

ЈА – УЧИТЕЉ, А ВИ НЕ СЛУШАТЕ МЕНЕ

ЈА – ГОСПОД, А ВИ СЕ НЕ ПОКОРАВЕТЕ МЕНИ

ЈА – ВАШ БОГ, А ВИ СЕ НЕ МОЛИТЕ МЕНИ

ЈА – ВАШ НАЈБОЉИ ДРУГ, А ВИ НЕ ЉУБИТЕ МЕНЕ.

АКО СТЕ НЕСРЕЋНИ, ОНДА НЕ КРИВИТЕ МЕНЕ.

Слава и хвала Господу!


ГОСПОД ГОВОРИ ЧОВЕКУ 

Да ли си кадгод размишљао, сине, да све што се дотиче тебе, дотиче се једновремено и Мене, јер све што се тебе дотиче, дотиче се зенице ока Мога.

Ти си драг у очима Мојим, бесцен, и Ја сам те заволео, па је зато за Мене нарочито задовољство да те васпитавам.

Кад те искушења сколе и непријтељ навали као река, знај да је то по Мом допуштењу, да твоја немоћ осећа поребу за Мојом силом и да појмиш да си сигуран само кад се Ја борим за тебе.

Ако се налазиш у тешким приликама, међу људима који те не разумеју, који не воде рацуна о томе шта ти је пријатно, који те одбацују - то је по Мом допуштењу.

Ја сам - Бог, Који управља приликама. Ти се ниси случајно нашао на своме месту; то је баш оно место које сам ти Ја одредио!

Молио си Ме да те научим смирености, па, ево, види: ставио сам те у ону средину, у ону школу, где се та лекција учи. Твоја средина и људи који живе с тобом само испуњавају Моју вољу.

Ако се налазиш у новчаној оскудици, тешко везујеш крај с крајем - то је по Мом допустењу, јер ја располажем и материјалним средствима. Ја хоћу да Ми се ти обраћаш и да зависиш од Мене. Моје ризнице су неисцрпне. Ја хоћу да се увериш у верност Моју и истинитост Мојих обећања. Да се не догоди да ти могу рећи у твојој невољи: 'Ви нисте веровали Господу Богу вашем' (5. Мојс. 8,12-13).

Ако преживљаваш ноћ бола, ако си одвојен од својих ближњих - то је по Мом допуштењу. Ја сам Утешитељ и Исцелитељ болести, ја сам то допустио, да би Ми се ти обратио и да би у Мени нашао вечну утеху.

Ако си се разочаро у свога пријатеља, у некога коме си открио своје срце - то је по Мом допуштењу. Ја сам допустио да се разочараш, да бих показао да је Господ твој најбољи пријатељ. Некоме морамо поклоонити срце, али ако то срце поклонимо некоме на земљи сви нас могу повредити. Ја хоћу да ми ти све приносиш и да ми се повераваш.

Неко те је оклеветао. Препусти ту ствар Мени и приклони се Мени, прибежишту Своме, да би се избавио од злог језика. Ја ћу изнети твоју истину на светлост дана и доказаћу твоју невиност.

Ако су твоји планови пропали, ако си клонуо душом и телом - то је по Мом допуштењу. Ти си правио планове и износио си их Мени, да их Ја благословим. Али ја хоћу да Ми ти препустиш да ја располажем приликама твог живота. Тада ће одговорност за све пасти на Мене, јер је она за тебе сувише тешка и ти сам не можеш изаћи с њом на крај.

Ако су те неочекивано снашле животне невоље и ако ти је туга испунила срце, знај - то је по Мом допуштењу. Ја хоћу да твоје срце и твоја душа буду увек огњени пред очима Мојим и да именом Мојим побеђујеш сваку малодушност.

Ако већ дуго не добијаш вести од оних које волиш, па по својој малодушности падаш у очајање и ропћеш - то је по Мом допуштењу. Кроз патњу твоје душе Ја испитујем јачину твоје вере у моја обећања и силу и снагу твоје молитве за ближње. Јер, ти њих ниси препоручио Покрову Моје Пречисте Мајке Богородице, нити си препустио бригу о њима Мојој Очинској љубави.

Ако те је снашла тешка болест - пролазна, или неизлечива, па си прикован за постељу, знај да то је по Мом допуштењу. Ја хоћу да ме ти у својој телесној немоћи још дубље упознаш. Хоћу да не ропћеш што ти је послато искушење и да не испитујеш Моје непроницљиве планове за спасење људских душа, него да се с поверењем препустиш Мени и дођеш под Моје окриље.

Ако си маштао да учниш неко нарочито дело Мене ради, а уместо тога пао у болесничку постељу и онемоћао, знај - то је по Мом допуштењу. Кад си био здрав, био си презаузет својим пословима и твоје мисли су биле далеко од Мене. Сети се да су се неки од Мојих најбољих сарадника удаљили од светских послова, да би у миру научили да се непрестано моле.

Ако си неочеквано позван да зауземш неки тежак и одговоран положај, иди, прихвати се и ослони се на Мене. Ја ти поверавам тај задатак, јер те је зато благословио Господ Бог у свим делима твојим, у свему што будеш радио својим рукама.

Данас ти дајем овај сасуд светог јелеја. Савет Свете животворне Тројице. Користи се њиме слободно, дете Моје. Сваку тешкоћу која искрсне, сваку увредљиву реч коју примиш, сваку сметњу у твом раду која би могла да те ожалости и обесхрабри, сваку своју немоћ и неспособност - помажи овим јелејем. Сећај се да је свака невоља - Божија поука, прилика да се нечему научиш. Свака оштрина ће отупити да се ти не озледиш. Стога усади у срце своје речи које сам ти данас објавио: то је по Мом допуштењу. Јер, ево за тебе није није само реч, ово за тебе није само реч, запамти, већ је ово живот твој.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

jamirko (51)
PREDIVNO I SAVRSENO ISTINITO!
#3, 14.04.2009 - 09:28
Слава Гоосподу.
14.04.2009 - 10:10
BRAVO !!! ODLIČAN BLOG.
TOLIKO ISTINE I SAVETA TU IMA...MILINA ČITATI. POZDRAV
#2, 17.03.2009 - 01:30
Hvala
17.03.2009 - 09:36
Мало је људи који ће да послушају, мало који ће да оцене твој труд....Мало је људи који цене било какву вредност, а нарочито истинску вредност....
#1, 12.03.2009 - 00:13
Знам, али се ипак надам да ће се деца вратити правом путу, Хришћанском путу, а једино то је битно.
12.03.2009 - 12:01