Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog

Kapa za razmišljanje postaje stvarnost !!!

 Postoji teorija koja kaže da se u svakom čoveku krije genije.Budući da su već proverili sve ostale teorije, naučnici su odlučili da porade na ovoj i da pronađu način kako da podstaknu tog genija.
kapazarazmisljanje.jpg

Naučnici razvijaju "kapu za razmišljanje" koja bi mogla da oslobodi ogroman potencijal ljudskog mozga. Uređaj koristi magnetske talase kako bi uticao na mozak, što je do sad rezultiralo neverovatnim uspehom.
Kapa sadrži magnet u obliku broja osam koji se spaja na električnu struju. Magnetski puls ometa električni tok u levoj polovini mozga, onoj koja se bavi povezivanjem činjenica u celinu, pa do izražaja dolazi strana koja se bavi detaljima. Na taj način činjenice koje nesvesno znamo podstiču pojavu kreativnog, matematičkog ili nekog drugog talenta.

Nošenje ove kape nekoliko minuta poboljšalo je umetničke i gramatičke sposobnosti ispitanika. U eksperimentu, ispitanici su zamoljeni da nacrtaju psa, konja ili lice po sećanju. Nakon toga su nosili kapu 15 minuta. Četiri od 11 ispitanika nakon toga su crtali puno bolje. Dvoje od njih su pronašli greške u tekstu koji su čitali, a koje su pre prevideli.

U drugom eksperimentu, ispitanici je trebalo da procene broj tačaka na ekranu. I to im je išlo puno bolje nakon tretmana kapom.

Efekti kape traju oko sat vremena.

Ova metoda, poznata kao transkranijalna magnetska stimulacija, pokazala je obećavajuće rezultate u lečenju šizofrenije i depresije.

Iako nije sasvim jasno kako metoda deluje, oprezna primena magnetskog pulsa podstiče neaktivne delove mozga na rad.

Profesor Alan Snajder koji je radio na ovom eksperimentu veruje kako je dokazao da svi ljudi imaju skrivene talente. Njegov konačni cilj je da proizvede kapu za razmišljanje koja će podstaći kreativnost kad to korisniku bude potrebno.

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

voki52 (65)
nekada su se nosili sesira sad ce kape postati moderne
poz...
#1, 21.01.2009 - 08:43
aham !!
Srećom meni odlično stoje
21.01.2009 - 08:52