Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog

Roboti pasa i mačaka potiskuju "originale"

  Robotizovani kućni ljubimci i biljke pravi su hit u Japanu – ne zahtevaju nikakvu brigu, ne prave nikakav nered i uvek su uz vas, pažljivo vas slušaju i trpe sva vaša 'sranja'. Video! Prodaja opuštajućih robota-kućnih ljubimaca cveta u Japanu.

Roboti dizajnirani da repliciraju izgled i ponašanje kućnih ljubimaca, kao što su psi i mačke, postali su jako popularni od kada je globalna ekonomska kriza pogodila Japan.

Prodaja Dream Peta, robotizovanih kućnih ljubimaca, koje proizvodi Sega Toys Co, porasla je za 30 posto od oktobra do decembra 2008.
godine.Istovremeno je japanski proizvođač igračaka Tomy Co zabeležio 80-postotni rast prodaje svog psića-robota.

''Mislim da su te igračke popularne jer su slatke i mogu da umire ljude'', rekao je Hiroshi Hirano, voditelj prodaje u Sega Toys Co.

Paro, robot-foka koji trepće kad se udari, takođe je postao popularan duž Japana. Originalno je dizajniran u terapeutske svrhe za bolnice i domove, no sve je popularniji i ljudi ga sve češće kupuju za ličnu upotrebu.

Nacionalna želja oslobađanja od stresa proširila se i na biljke. Prodano je više od 50.000 biljaka-robota zvanih Pekoppa od kada su u septembru lansirane na tržište. Biljka reaguje na zvukove koje njen vlasnik ispušta, te lagano maše listovima i stabljikom.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: