Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
danije0907 blog

Sreća je stvar izbora . . .

 Jovan Dučić o SREĆI kaže : 

"Najsrećniji je čovek onaj koji ume da se udubi onoliko u svoju sreću, kao što se drugi udube u svoju nesreću. I da ne prespava celu noć misleći na svoju sreću, kao što bi uradio da mu se dogodila nesreća ; i da onako isto zbog sreće drži u rukama glavu, i da uzvereno gleda u predmet oko sebe, i rasejano čuje sve što se oko njega govori, kao što se izbezumi čovek kome su potonule galije. I, najzad, da tu sreću sam ulepšava svojim mislima, i proširuje svojom ekstazom. Mislim čak da treba i mnoge svoje sreće namerno izmišljati. Uobražavati ih ; slikati ih na pesku ili po zidovima ; pevati im i razgovarati o njima s kamenjem po putu. Velika je pogreška čovekova, čak i beda, u tom što misli da je nesreća dublja nego sreća, i što ne ume da se eventualno srećom hrabri, koliko se eventualnom nesrećom obeshrabruje. "

Osvrnite se malo, pogledajte istini u lice, pogledajte iskreno u svoj život. Provodite dane i noći, godine radeći stvare koje vas vesele? Moguće je da veći deo vremena posvećujete stvarima ili ljudima koji vam za uzvrat pružaju najmanje radosti? Da li mislite da nešto treba da se desi da biste mogli da budete srećni? Naš cilj je postići i imati umesto živeti, zašto?

Ako ste nesrećni i jadni , kroz to uvek nešto dobijate. Ako ste srećni , gubite uvek. Ako shvatimo kako svet u kome živimo zavisi od nas samih i onoga šta se dešava u našim moždanim ćelijama to je jedan od prvih uslova da budemo srećni i zadovoljni. Osećate li ponekad, bez obzira na to na to šta ste stekli ili postigli u životu novac, status u društvu, zdravlje, ljubav da vam nešto uvek nedostaje? Razmislite? 

Možda vas čini srećnim i zadovoljnim da posetite www.karike.com !Moguće je  da steknete nove prijatelje, možda da uputite neku lošu reč hladnokrvno i osetite osećaj zadovoljstva, napišete neki blog u kome piše da će se sam prepoznati, a da pri tome napišete neistinite stvari! Da, i to je osećaj sreće i zadovoljstva za nekoga i treba razumeti. Ima ih koji se ponesu ljudski i urade nešto sasvim malo, ali vredno jer to malo nekom zanči previše samo dve iskrene reči , ne više!

Čovekova najveća moć je sposobnost izbora u životu, prepoznajte u datom momentu šta vas čini zadovoljnim i srećnim i tako i se ponašajte, ma gde bili! Napravite izbor, izaberite sreću jer ona nije tamo gde mislite da je možete naći ili ste erćni ili ne. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 23  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ljudske oči su takve da vide sve ili ne vide ništa. Kada se obraduju one se otvore a kad su tužne one se skupe. Život počinje kada ih jednom otvorimo i završava se kada ih jednom konačno zatvorimo. U medjuvremenu šta smo videli od života videli smo. Ne zatvarajmo ih pre vremena...
#7, 06.01.2014 - 11:39
sve fino napisano samo sto smo mi svi razliciti po karakteru i naravi .Mene licno neke stvari ne mogu da razocara ju ja posle razocarenja samo kazem sretna sam i zadovoljna sto su mi moja djeca zdrava i ziva i sto su uspjela u zivotu.Faze srece i nesrece se mijenjaju u zivotu samo najbitnije je zdravlje .Lijep pozdrav
#6, 08.12.2011 - 20:41
Svi posedujemo mogućnost izbora a tako malo treba da bi bili srećni i zadovoljni
13.12.2011 - 20:34
najsrećniji čovek je onaj kome najmanje treba da bi bilo srećan...
#5, 31.01.2011 - 20:01
Treba znati i prepoznati šta je to što čoveka čini srećnim, imati malo talenta ...
01.02.2011 - 15:12
space (44)
treba uzivati u malim stvarima
#4, 03.03.2009 - 22:04
Sitnice život zanče a nekada tako malo može značiti mnogo više nego što smo toga i svesni
03.03.2009 - 22:50
Samo tako malo kada znas sta hoces ali nekada i to malo bude NEDOSTIZNO ... ljubim lepotu svoju i zelim sve najbolje !!!!
#3, 19.02.2009 - 13:59
Samo to malo nije nedostižno, ja znam da ti sve što želiš to i možeš , nikada nisam ni sumnjala u nekoga poput tebe, sitnice život znače a one su tu samo treba da ih primetimo u pravo vreme ! Sve drugo se desi i kada najmanje očekujemo i gde najmanje očekujemo ! Ljubim te mnogooooo
20.02.2009 - 19:43
lepo,lepo, ovako razmisljaju hrabri. .... svaka cast!
#2, 28.01.2009 - 11:19
Da , naravno samo je malo potrebno i prepoznati u pravom momentu
28.01.2009 - 22:47
hogii (42)
oooooo,vidiš ti ovo...:))))jubim ja medenu..))))))))
#1, 23.01.2009 - 09:25
Vidiš ti dečak, samo je malo potrebo da budemo srećni i zadovoljni ako to prepoznamo! Ljubim mnogooo
24.01.2009 - 00:16
 

Korisnik
Blogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa