Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ELBA blog
rancusko tužilaštvo zatražilo je visoku novčanu kaznu za ženu koja je jarko crvenim nakarminisanim usnama poljubila Kazna za poljubac

Francusko tužilaštvo zatražilo je visoku novčanu kaznu za ženu koja je jarko crvenim nakarminisanim usnama poljubila čisto belo platno slike američkog umetnika Saja Tvomblija, vredne dva miliona evra.

Sudjenje je usledilo dva dana nakon što je pijana banda upala u muzej Orsej u Parizu i oštetila sliku čuvenog francuskog impresioniste Kloda Monea.

Okrivljena Rindi Sam (30), poreklom iz Kambodže, uhapšena je u julu nakon što je utisnula obris svojih nakarminisanih usna na Tvomblijevu sliku tokom izložbe posvećene američkom slikaru u Avinjonu, na jugu Francuske.

"Samo sam je poljubila", kazala je mlada žena na sudu. "To je bio čin ljubavi. Kada sam je poljubila, nisam razmišljala. Mislila sam da će umetnik shvatiti".

Rindi je izdala saopštenje u kome se distancira od vandala koji su oštetili Moneovo delo.

"Na jednoj strani imate gnusan bestijalan čin okrutnosti, a sa druge čist, strastven čin ljubavi", stoji u njenom saopštenju.

Nimalo impresionirano njenim obrazloženjem, tužilaštvo je njeno ponašanje nazvalo "kanibalizmom" i zahtevalo globu od 4.500 evra i da se Rindi primora da pohadja kurs pristojnog ponašanja.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: