Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
shoks blog
 ...crna rupa

Shvatio sam nešto.Konačno.Dok sam čitao Bukovskov roman Palp,u polu ležećem položaju.Da ja čitam zato što nemam pametnija posla.Proleće mi slika kroz glavu kako sam se pre nekoliko godina gnušao i same pomisli na knjigu,lektira mi je bila nestvarna,kad bi na raspustu sreo nekog drugara iz radreda a on mii rekao da čita lektiru

završioo bih kod mene odmah:paćenik jadnik štreber pederčina raspala .

I onda se sećam kako sam tog istog jednog dan sačekao ispred škole i uzeo mu sve pare što je ima kod sebe,hteo sam i patike da mu skinem ali bile su mi male,nisu odgovarale ni mom burazeru koji je bio samnom tog dana,uzeli smo lovu i otišli u poslastičarnicu,jebeš školi ,biće tu i sutra.Tamo smo pičili igrice ceo dan i davili se u šampitama,onaj mali drkoš je dobijao lep dzeparac,imali smo sreće bio je ponedeljak,dobio je pare za nedelju dana.

Vreme je proletelo ka ništa,trebali smo da palimo kući da nam matori nebi kenjao,kao i obično što ostajemo duže posle škole,i naravno batine ,batinao nas je skoro svaki dan

Neki put bi zaslužili a nekad bi nas išibao radi reda da bih bio siguran da je dobar roditelj.

Tako je pokazivao svoju ljubav,barem sam ja tako gledao na to.

Kad taman što smo se uputili ka izlazu eto ti ga on ćale:

Au sad smo najebali-rekao sam burazeru samo je ćutao i skamenjeno stajao pored mene.

Samo sam osetio kako mi se uši zagrevaju i uvrću ludački ,okretao ih je i zavrtao i izvlačio nije me mnogo bolelo postale su jako elastučne i izdržljive (to je činimi se bilo dvestoto jubilarnoo izvlačenje tj pokušaj čupanja ušiju iz moje glave) jednom sam radi fore da bih zabavio neke devojčice priheftao sebi za uvo parče papira na kome je pisalo moje ime onda jedan plus a ispod Sladjana,koji šmeker aaa...furao sam tako dok me učiteljica nije poslala kod diše.Dok sam išao ka njegovoj kancelariji skinuo sam papirče isvukao pažljivo metalnu spajalici protrljao par puta i krv je stala.Izvadio sam žvaku iz dzepa i strpao je u usta,u tom trenutku sam ugledao dišu kako izlazi iz kancelarije užurbano i ide pravo prema meni.

Izvinite rekao sam mljackajući žvaku.Opalio mi šamar iz trka i rekao Radojčiću napasti jedna nemam vremena za tebe nemoj da ti se to više ponovilo...i ode.Dok sam ja stajao tamoo sa žvakom u ustima i njegovom crvenom šakom na mom licu,pomislio sam prebiću te jednog dana samo polako videćeš ti sve ptičice ovog sveta.Nisam ga prebio a Sladja više nije nikad progovorila samnom,moja prva ljubav.

 

Jer znate da vas čekam dva sata ispred kuće urlao je otac na mene jer sam ja bio stariji brat i uvek izvlačio deblji kraj,prokletstvo starijeg brata. Batica je samoo složio tužno nevinu facu i ronio suzice ja dobijam batine a on plače ,nisam mogao da plačem u takvim situacijama ,niko nije bio vredan moje suze tada sam na plakanje gledao kao na slabost.

I trako bi on nastavio da me lema do kuće,dok bi buraz kukao umesto mene,smešna scena

Samo zamislite ...zamislite.Matori izmedju mene i batice,obliku je mi uši,ja sa crvenim ušima,razvučenim do jaja,dobro ne baš do jaja ali poprilično sjebanim ušima,batica potapa ulice svojim suzicama ,matori ga teši ,ovaj se zacenio od plakanja,a ja na licu imam blaženi kez jebiga pao sam u trans i odlutao u svoj svet,mnogo sam maštao kao klinac i sad to radim ali redje jebiga život.

Skinuću ja tebi taj kez –trubio je na sav glas

Što se smeješ tako pederski iščudjavao bih se matori

Pederčiću mali naučiću ja tebe pamti,nemoj da mi se smeješ u lice rekao bih

Ne smejem se činiti se odgovarao bih ja,dok bih se grizao za usnu suzdržavajući se.

Što bih me više šibao ja sam se sve više kezio dok nebih počeo histerično da se smejem

,joj stomak bi me boleo,a on bih onda udario još par puta za kraj.

 

Da tada sam baš živeo punim plućima,što bi rekli u filmovima život je bio moja ostriga i samo je čekao da je smažem.A sada sam tu u sobi i čitam,samo to radim u poslednje vreme čitam čitam i čitam bez prestanka živim živote likova o kojima čitam ,kradem od njih ,njihove karaktere ,način govora,zamišljam sebe na njihivom mestu,kako bih se ja ponašao u odredjenoj situaciji,koje bih bile moje poslednje reči dok visim obešen za noge iznad provalije koja se završava okeanom i oštrima stenam dok ,moji egzekutori pale moje tabane.Zamišljam te devojke,te noge ruke grudi,te nakarminisane usne,njihove haljine sve to zamišljam i ponekad mogu da ih osetim ,ako baš poželim ,jako,za trenutak dodirnrm bradavicu na sisi,zavučem ruku izmedju guzova i osetim toplinu,neki put i smrad,zasmrdi kao da se ukenjala toliko dobro nekad uspem da ih oživim za sebe.

I zaista ja nemam pametnija posla,kad me neko pita šta radiš,kažem NIŠTA...ii to je istina nema laži nema prevare,samo ništa,jednom dok sam radio kod jednog stolara u jednom stanu negde u gradu imao sam oko 20god,prilazi on i pitame šone šta radiš.

Ništa

Kako bre ništa

Lepo ništa-

Kad god ja dodjem i pitam ze šta  radiš ti kažeš ništa

Pa da   ispade tako nekako –odgovaram-nije shvatao da je posao kao takav za mene NIŠTA samo ,samo nešto što se mora i što se radi preko kurca.

Čoveče uzmi radi nešto!!

Važi ,važi

Pogrešno vreme i mesto da se kaže neradim ništa,nije prošlo mnogo i najurio me

Rekao mi da ne radim ništa, a baš sam se trudio bio mi simpatičan lik voleo je da gleda porniće,nije mu daval žena baš tako često,razumem ga deca ,žena posao,radnici koji ne rade ništa ,još jedan drkadzija i ništa više,ja sm mu nabavljao materijal za drkanje,voleo je da gleda kako male zgodne plavuše čereče crnci od 30 cm bez glave.  

 

Tada  sam se baš trudio da uradim nešto sa svojim životom nisam hteo da budem drkadzija,bar ne kao što je on ,niko ne ceni tudji trud ccc.Tada sam se baš trudio i pokušavao da osmislim dan,današnj sutrašnj,i svaki sledeći da diktiram tempo života kako ja hoću,nemože neide to tako uvideo sam ubrzo,ti si samo posmatrač:I eto ja sada sedim i posmatram ,čitam Bukovdkog život počinje u pedesetoj zakjlučujem iz njegovog iskustva.

E pa dobro znači ja sam sad mrtav,dobro je nisam primetio ,otvorio mi oči,prosvetlio me

strpljiv sam ja čekaću,čekanje je najmanji problem,ali ako ne počne u pedesetoj e onda ću stvarno da popizdim i čuvaj se svete karaću te boleće te.A do tada ŽiveĆu moje niŠta zajedno sa vašim ,ili možda mislite da je vaš život nešto veliko i posebno...hehehe

zaludjenici.

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cmookiiiiiiiiiiiiic
#1, 12.02.2009 - 12:36
pozzzzzdravčić)
12.02.2009 - 12:50