Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
MILESM blog

LJUBAV...MAGIJA i ILUZIJA...Zašto čežnja za ljubavlju...?

    Zašto čežnja za ljubavlju mora da bude tako jaka,nalik očajnickoj žedji? Da li je to zato sto ljubav znači želeti da budeš spašen,a mi nikada ne možemo da budemo uistinu spašeni? Mozda se ljubav zapravo radja iz naših strahova. Ljubav je želja srca za tabletom za umirenje bolova,preklinjanje sa suzama u očima da nam se da velika doza anestetika direktno u kičmu.Da to je to: ljubav je jedina anestezija koja stvarno deluje.Tako da su ljudi čije je srce slomljeno zbog ljubavi,u stvari tek probudjeni iz anestezije i ako ste ikada videli nekoga kako dolazi svesti posle totalne narkoze,znate da je to prilično slično počecima slomljenog srca.
 Ali pronaći je i dodirnuti je i držati je! Kakvo olakšanje,iako zakratko,dok se ljubav ne izliže i počne da nam klizi kroz prste. Čudno je kako ljubav ,to najnestalnije od svih osećanja,stvara od početka iluziju da će trajati,kao što lepota,tako prolazna i promenljiva i neuhvatljiva,može da se čini bezvremenskom i beskonačnom.
AKO LJUBAV NE POBEDJUJE,TREBALO BI.JER LJUBAV JE JEDINO ŠTO IMAMO MOČNIJE ČAK I OD SMRTI,JEDINA MOGUČNOST DA PREDAHNEMO U BEDNOJ BESMISLENOSTI ŽIVOTA...MAGIJA LJUBAVI NE SASTOJI SE U TOME STO ONA SADRŽI SVE ODGOVORE,ONA JE U TOME ŠTO LJUBAV ODSTRANJUJE POTREBU ZA POSTAVLJANJEM PITANJA.JER LJUBAV ČINI DA SE OSEĆAMO KAO BOGOVI, A  TO  JE  ONO ŠTO SVI  MI  UISTINU ŽELIMO, ZAR NE?  
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: