Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
MILESM blog
  

  RAZLOZI ZAŠTO NE TREBA ODUSTATI

Iako je put do uspeha popločan često brojnim promašajima nikad ne trebamo odustajati od svojih snova. Ako ne vjerujete pročitajte koliko je velikih ličnosti iz istorije bilo pred ogromnim iskušenjima – ali niko od njih nije odustao. 


Elvis Prisli 
Nakon svog prvog nastupa Elvis je dobio komentar Džima Denija: “Ovakvo pevanje neće te nigdje odvesti. Najbolje bi bilo da nastaviš voziti kamion. 


Albert Ajnštajn

Ajnštajnovi roditelji su bili ubeđeni da je njihov sin mentalno zaostao jer je progovorio tek u četvrtoj godini. U prilog tome govori i opis njegovog učitelja: Albert je trom, mentalno spor, nedruštven i stalno odsutan u svojim maštarijama. Iz škole je izbačen, a nije prošao na prijemnom za fakultet zbog loše ocene iz – matematike! Srećom to ga nije pokolebalo pa je svet bogatiji za genijalnog nobelovca i tvorca teorije relativiteta. 


Liv Ulman 

Kad se pojavila na audiciji za glumicu u Norveškoj odbili su je s obrazloženjem da je potpuno netalentovana. Ni ona nije odustala. Kasnije je ostvarila dve nominacije za prestižnu filmsku nagradu * Oskar *i osvojila ga. Grejem Bel 

Tehnološki napredak čije blagodeti tako obilato koristimo omogućili su briljantni umovi kao što je bio Bel. On je 1853. godine izmislio telefon zbog čega je proglašen ludakom. Veći dio opšte, pa i naučne javnosti, smatrao je da je takav izum nemoguće iskoristiti i da je na kraju potpuno nepotreban. Zamislite život bez mobilnog danas? 


Čarli Čaplin 

Verovatno najveći komičar svih vremena nije se bez trnja popeo do zvijezda. Njegove početne projekte su redom odbacivali filmski producenti jer su smatrali da njegova pantomima nema nikakvog smisla.
Koliko su pogrešili govore filmovi kao što su Veliki diktator, Zlatna groznica i drugi. 


Majkl Džordan 

Najbolji košarkaš svih vremena, osvajač svega što se moglo osvojiti, nedostižni rekorder u NBA ligi smatran je nedovoljno talentovanim. Zato ga čak nisu primili da igra u školskom klubu. 


Volt Dizni 

Paja Patak, Miki Maus, Šilja i drugi likovi kultnih crtanih filmova nastali su iz pera Volta Diznija. Iako su na njima odrastale generacije malo je poznato da je Diznijev put do uspjeha bio satkan od bezbrojnih odbijanja i tvrdnji da mu nedostaju mašta i ideje. Nekoliko je puta potpuno bankrotirao, ali se svaki put vraćao i uspio. 


Gistav Ajfel 

Ajfelov toranj, najpoznatiji simbol Pariza i Francuske delo je arhitekta koji je naišao na odijum nerazumevanja kada je predstavio svoj projekat naučnoj zajednici. Protiv njega se diglo čak 300 naučnika koji su tvrdili da je projekat tornja protivan nacionalnom ukusu i slavnoj istoriji Francuske. 


Margaret Mičel 

Ako niste čitali njenu knjigu “Prohujalo s vihorom”, sigurno ste gledali čuveni film, višestruko nagrađivan i decenijama biran u deset najboljih filmova svih vremena. Mičelova je tek u 39 pokušaju uspjela proturiti svoj roman zainteresovanom izdavaču!
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: