Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
sinisaa blog

LJUBAV JE SLEPA I LUDOST JE PRATI!


Cisto da se potsetimo!


Jednom davno, sve ljudske osobine i osecaji, našli su se na jednom skrivenom zemaljskom mestu.

Kada je DOSADA zevnula treci put, LUDOST je, (inace uvek tako luda) predložila: Hajdemo da se igramo zmurke! INTRIGA je podigla desnu obrvu, a RADOZNALOST je, nemogavši se suzdržati, zapitala: Zmurke? Kakva je to igra? Sledio je odgovor: To je jedna igra , zapocela je objašnjavati LUDOST, u kojoj ja, pokrijem oci i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim sa brojanjem, polazim u potragu, i koga ne pronaðem, taj je pobednik.

ENTUZIJAZAM je zaplesao, a sledila ga je EUFORIJA. SRECA je toliko skakala od radosti, da je nagovorila SUMNJU i APATIJU, koje nikada ništa nije interesovalo.

Ali nisu se svi želeli igrati. ISTINA je bila protiv skrivanja, a i zašto bi se skrivala? Ionako je uvek, na kraju svi pronaðu. PONOS je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mucilo što on nije bio taj koji se setio predložiti igru. OPREZ nije hteo rizikovati...

Jedan, dva, tri..., pocela je brojati LUDOST. Prva se sakrila LENjOST, koja se kao i uvjek, samo bacila iza prvog kamena na putu. VERA se popela na nebo, ZAVIST se sakrila u sjenu USPEHA, koji se muceci popeo na vrh najvišeg drveta. VELIKODUŠNOST se nikako nije mogla odluciti gdje da se sakrije, jer joj se svako mesto cinilo savršenim za jednog od njenih prijatelja. LEPOTA je uskocila u kristalno cisto jezero, a SRAMEŽLJIVOST je provirivala kroz pukotinu drveta. LEPOTA je našla svoje mesto u letu leptira, a SLOBODA u dahu vetra. SEBICNOST je pronašla lepotu i prozracno skrovište, ali samo za sebe! LAŽ se sakrila na dno oceana, (laže, sakrila se na kraju duge) a POŽUDA i STRAST u krater vulkana. ZABORAV se zaboravio sakriti, ali to nije ni važno.

Kada je LUDOST izbrojavala 999.999, LJUBAV je još tražila skrovište, jer je sve bilo zauzeto. Ugledavši bastu punu ruza, uskocila je, prekrivši se prelepim pupoljcima. Milion, vikala je LUDOST i zapocela svoju potragu. Prvu je pronašla LENJOST, odmah iza najbližeg kamena. Ubrzo je zacula VERU, kako raspravlja o teologiji s Bogom, a STRAST i POŽUDA su iskocile iz kratera od straha. Slucajno se tu u blizini zadesila ZAVIST kao i, USPEH, a SEBICNOST nije trebalo ni tražiti. Sama je izletela iz svog savršenog i prozracnog skrovišta, koje se pokazalo pcelinjom košnicom.

Od tolikog traženja, LUDOST je ožednila, i tako u kristalnom jezeru pronašla LEPOTU. Sa SUMNJOM joj je bilo još lakše, jer se ona nije mogla odluciti za skrovište, pa je ostala sediti na obližnjem kamenu. Tako je LUDOST, malo po malo, pronašla gotovo sve. TALENT u zlatnom klasju žita, TESKOBU u izgorenoj travi, LAŽ na kraju duge (laže, bila je na dnu oceana), a ZABORAV je zaboravio da su se uopšte icega i igrali...

Samo LJUBAV nije nigde mogla pronaci! LUDOST je pretražila svaki grm i svaki vrh planine, i kada je vec bila besna, ugledala je ružicnjak. Ušla je u ružicnjak, uhvatila suvu granu te od ljutnje i iznemoglosti pocela udarati po prekrasnim popoljcima. Odjednom se zacuo bolan krik. Ružino trnje, izgrebalo je LJUBAVI oci. LUDOST nije znala što da ucini, niti kako bi se izvinula i popravila to što je ucinila. Plakala je i molila za oprost. Naposletku je odlucila zauvijek ostati uz LJUBAV i pomagati joj. Od tada, kada se na zemlji prvi puta igralo zmurke, LJUBAV JE SLEPA I LUDOST JE PRATI!

:))))

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline sinisaa
Srbija, Severnobacki okrug, SuboticaBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa