Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
voki52 blog
pogledajVrhovni sud ukinuo prvostepenu presudu Urošu Mišiću


Vrhovni sud ukinuo prvostepenu presudu Urošu Mišiću


Vrhovni sud Srbije saopštio je danas da je ukinuo prvostepenu presudu navijaču "Crvene zvezde" Urošu Mišiću, kojom je bio osuđen na 10 godina zatvora zbog napada na policajca Nebojšku Trajkovića, i predmet vratio Okružnom sudu na ponovno suđenje.


Vrhovni sud Srbije je istom odlukom produžio pritvor Mišiću.
U obrazloženju odluke, Vrhovni sud ocenjuje da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer u njoj nema jasnih razloga o odlučnim činjenicama, koje su protivrečne sa sadržinom izvedenih dokaza, a izreka prvostepene presude je protivurečna razlozima koji su dati u obrazloženju odluke, piše u saopštenju.
U prvostepenoj presudi, izrečenoj 19. septembra prošle godine, ocenjeno je da je Mišićev napad na Trajkovića upaljenom bakljom, odnosno "pokušaj da mu je ugura u usta", predstavljao "linč službenog lica", jer žandarm nije dao povod za napad.
Trajković je tada zadobio teške fizičke i psihičke povrede.

Zorić: Tužilaštvo nezadovoljno zbog ukidanja presude
Republičko javno tužilaštvo izrazilo je dana nazadovoljstvo zbog odluke Vrhovnog suda Srbije da ukine presudu kojom je Uroš Mišić osuđen na 10 godina zatvora za pokušaj ubistva žandarma na tribinama stadiona.
"Izražavamo nezadovoljstvo smatrajući da se ovakvim postupanjem ne postiže cilj generalne prevencije i da ovakve odluke predstavljaju odraz problema našeg pravosuđa, a to je odugovlačenje krivičnog postupka i odlaganje zadovoljenja pravde", rekao je agenciji Beta portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Mogu da donosim sud samo o onome što vidim i čujem,ali ni tada nisam sigurna da sam dobro vidjela i čula.U cijeloj ovoj priči mnogo mi je žao Uroševih roditelja,mogu da zamislim kroz šta ti ljudi prolaze.
#5, 26.04.2009 - 10:30
latra (55)
DA LI DA KOMENTARISEM ILI NE ........POLICIJU ,SUD ...... =-O
#4, 03.03.2009 - 18:51
vivax (40)
Pozdrav prijatelju.
#3, 03.03.2009 - 18:39
Sta reci PROPAST !
#2, 03.03.2009 - 18:25
*THUMBS UP* *BYE* Pozdrav druže.
#1, 03.03.2009 - 18:23