Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zikkaj blog

Tajna dugovecnog i uspesnog braka ( zajednice)

 Tajna dugovečnog i uspešnog braka krije se u jednostavnom receptu: četiri poljupca dnevno, seks tri puta nedeljno i razlika od dve godine, pokazalo je najnovije istraživanje.  Ako supružnici dele dva zajednička hobija, ako se najmanje tri puta zagrle u toku 24 časa, kažu bar jednom dnevno "Volim te" i zajedno podele dva romantična obroka mesečno, to znači da je njihova veza neraskidiva.
Istraživači su, takođe, otkrili da supružnici mogu biti gotovo sigurni da će ostati verni jedan drugom "dok ih smrt ne rastavi" ako su se upoznali posredstvom prijatelja i da su se venčali nakon tri i po godine zabavljanja.
  Jedan od glavnih preduslova za brak na duge staze da mladoženja u trenutku venčanja ima 31 godinu i da je stariji od mlade tačno dve godine i tri meseca. Nakon što splasne uzbuđenja oko venčanja, važno je da se održava magija redovnim poljupcima, maženjem i romantičnim izlascima.
Naucnici su, takođe, ustanovili i idealan trenutak za dolazak prvog deteta - dve godine i dva meseca nakon venčanja. Osim čestih poljubaca i zagrljaja, naucnici savetuju supružnicima da stalno budu "u kontaktu" bez obzira gde se nalaze putem telefonskih razgovora, SMS poruka i imejlova. Dva vikend putovanja i jedno putovanje u inostranstvo u toku godine će samo osnažiti vaš brak, ističu istraživači.
Premda je poželjno da imaju dva zajednička hobija, za supružnike je veoma važno i da zadrže deo svoje nezavisnosti tako što će dva puta mesečno izaći sami sa svojim prijateljima.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

drug moj...porodica je nesto naljepse...ali nema tu pravila...kako je sudjeno tako ce biti....veliki pozz....iz Bosne...
#1, 03.03.2009 - 22:30
U pravu siii.
17.04.2009 - 04:33