Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
MILESM blog

Sve, pre ili kasnije krene nabolje...

 
Meni jedna lepa priča za sve one ljude ciji je osmeh taj koji ovaj svet čini boljim..i kada mislite da je bezizlaz..jedan preokret, neko ili nešto može učiniti da sve pre ili kasnije krene nabolje..
------------------------------------------------------------------------------

-Jednog dana, jedan slepi čovek sedeo je na stepenicima jedne zgrade, sa šeširom blizu svojih stopala i jednim natpisom na kome je pisalo: 
"Slep sam, molim vas pružite mi pomoć." 

Jedan slučajni prolaznik, igrom prilika stručnjak za reklamu, koji je tuda prolazio, zaustavio se zapažajući da je u šeširu bilo prisutno samo nekoliko metalnih novčića. 

Savio se da bi mu pružio novac, zatim, i bez pitanja za dozvolu,uzeo je karton, okrenuo ga ispisavši novi natpis. 

U toku popodneva slučajni prolaznik se vratio do slepog čoveka zapažajući da je njegov šešir ovom prilikom bio pun novčića i novčanica. 

Slepi prosjak prepoznavajući ga po koraku uputio mu je pitanje da nije bio on taj koji je nešto napisao na kartonu i šta je to mogao napisati. 

Našta će prolaznik odgovoriti:

"Nisam napisao neistinu – samo napisah tvoju poruku na drugačiji način", nasmeši se i izgubi u gužvi. 
I tako slepi covek nije saznao da je natpis jednostavno glasio: 
"Danas je proleće … a ja ga ne mogu videti". 
__________________

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: