Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog

Drage dame sretan vam 8 mart ,međunarodni dan žena

 

Ovo je dan kada slavimo ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog pola.


 

Međunarodni dan žena obežava se 08.03. svake godine, a od 1975. godine koja je proglašena Međunarodnom godinom žene, Ujedinjene nacije su službeno počele obilježavati Međunarodni dan žena.

Prvi Dan žena slavio se 28. februara 1909. godine  temeljem deklaracije koju je donela Socijalistička partija Amerike, pa  se ove godine navršava punih sto godina borbe žena za   ekonomsku, političku i opštedruštvenu ravnopravnost.

Rođen u vreme velikog industrijskog napretka, ali i velikih turbulencija, kriza i radikalnih ideologija, Međunarodni   Dan žena nosio je u sebi korene protesta i političkog aktivizma koji će postati nezaobilazni oblici društvenog života.

Setimo se kako su se teško tokom proteklih 100 godina naše bake i prabake borile za pravo glasa, pravo na učešće u društvenom i političkom životu i ekonomsku nezavisnost i ravnopravnost.

 Budimo na njih ponosne , slavimo MEĐUNARODNI DAN ŽENA  kao svoj praznik i podržimo svaki napor žena da zadrže ili poprave stečeni status u društvu, na radnom mestu i unutar porodice!

Bez učešća žena nema ni prave borbe za demokratiju niti borbe protiv diskriminacije bilo koje vrste.

http://www.blogger.ba/photos/64734.jpg


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

IIPANTERII (39)
pridruzujem se cestitkama,ostalih clanova i borbi za harmonicniju planetu zemlju,makar dok sam ovde ;)
#2, 08.03.2009 - 22:24
Pridružujem se čestitkama za praznik kao sve čestitke vlasnici bloga. *ROSE* *ROSE* *DRINK*
#1, 08.03.2009 - 20:38
08.03.2009 - 21:57