Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
MILESM blog

ZAKLJUČKA SE PODSETITE /Znam da ovu priču znate,ali.../

                              PRIČA O DAREŽLJIVOSTI

  Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo da čeka, odlučila je kupiti knjigu da bi joj vreme brže prošlo. Kupila je knjigu i paketić keksa. Sela je u VIP čekaonicu da je niko ne bi uznemiravao. Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge gospodin je čitao novine.
  Kad je ona počela da uzima keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa ne reče i nastavi da čita knjigu. U sebi je pomislila, ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već upozorila... Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirući se ni na šta, uzimao je drugi. Nastavili su dok nije ostao samo jedan keks u paketu i devojka pomisli: ”Bas me interesuje šta će sad uraditi!!!” A čovek uze posljednji keks i podeli ga na dvoje. “Ovo je, zaista, previše”, poče da se duri šokirana vlasnica pojedenog keksa. Ona uze svoje stvari: knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kada se osećala malo bolje, sela je na mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla sličan neprijatan događaj. 
  Otvori torbu da ubaci knjigu ................ i u tom trenutku ugleda paketić keksa jos uvijek netaknut. Postide se kao kradljivac, i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio vlasništvo onoga gospodina koji je sedeo pored nje, ali koji je, bez nervoze ili prepotencije, podelio i svoj posljednji komad sa njom. A ona se čak osećala povređena i dirnuta u sopstveni ponos i privatnost.

  ZAKLJUčAK:
 Koliko puta u našem životu smo pojeli tudji keks, a da to nikad necemo znati? Pre nego što dođeš do brzopletog zaključka i pre nego što počneš misliti loše, GLEDAJ s pažnjom detalje. Vrlo često situacija nije onakva kako izgleda na prvi pogled !!! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

erde5 (31)
pre nego što počneš misliti loše, GLEDAJ s pažnjom detalje. Vrlo često situacija nije onakva kako izgleda na prvi pogled !!!
#1, 09.03.2009 - 17:59
POZDRAV PRIJATELJICE MOJA
09.03.2009 - 22:10