Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
gagav blog
 О нашем братству Вујисића, односно о прецима пре настанка братства, постоје предања и легенде још од Немањића и Мрњавчевића. Предање каже да је потомак Мрњавчевића, после неколико колена, и наш родоначелник војвода Богић Морачанин који се доселио у другој половини XVI века у Морачу, у нашу колевку Прекобрђе, од чијег унука Вујисе заснива се и наше братство Вујисића.

Бројно је братство Вујисића тако да се интерно делимо на огранке (Потрбушчиће), који срећом нису заменили наше заједничко презиме, као код многих других братстава.

Вујисићи су се из прађедовског Прекобрђа расељавали на разне стране. Највише их се преселило у Србију. Има их у већини земаља Европе, у Америци, Аустралији. Тек смо недавно сазнали да има приличан број наших рођака у новопазарском и сјеничком крају, с тим да су они у свом презимену изгубили ''и'', те су данас Вујсићи.

Више братстава, потомака Богића Морачанина, преселили су се из Прекобрђа у друга села Доње Мораче и многих крајева наше земље и света, а највише је до данас у ''Преобрдима'' (како су их некад називали наши преци).
 Vujisici

Posveceno Vujisicima i onima koji su izbegli sa Kosova i ostali bez svog doma 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: