Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Želim te - Federiko Moća :D

 najlepše rečenice... :D
 Ovaj članak je ujedno i preporuka vama,ljubiteljima knjiga,da odvojite malo svog slobodnog vremena za dve knjige Federika Moće.Dva romana pod nazivima-Tri metra iznad neba i Želim te koji je ujedno i nastavak prvog dela.Romani su ljubavnog žanra tako da će se u njima prevashodno naći ženske osobe.Knjige su predivne i preporučujem ih svakome!A sad sam poželela da ovde napiše po meni najlepše rečenice iz drugog dela romana,u kojima se i ja pronalazim ponekad.Uživajte!

-Lepotu jedne ljubavi sagledaš tek kada je izgubiš.

-Ništa.Nema ničeg goreg za onog ko nešto očekuje...I ništa ne nađe.

-A ljubav je kad ne dišeš,kada ti nedostaje,kada je lepo čak i kad ne ide,kad je ludost...Kad bi čak i na pomisao da je vidiš sa nekim drugim,popio okean samo da ga pređeš.

-Jedna poruka,dve tri,četiri.Četiri poruke,četiri poziva.Četiri "možda".

-Toliko cvetova,za nju istu.

-A kad si zaljubljen,najgluplje stvari su ti ujedno i najlepše.

-Danima već lutam okolo.Tražim je,i ne želeći to.

-Na lepotu njene prve ljubavi,na ono što će biti,na ono što misli da se nikada neće završiti.

-Ljubav je kad uradiš nešto ludo,kao onaj grafit na mostu.Ja i ti...Tri metra iznad neba..Eto,to je ljubav.

-Nikad ne treba pitati zažto nam se javlja neka uspomena.Dolazi iznenada i ne traži dozvolu.I nikad ne znaš kada će se opet vratiti.

-Kad reči nisu dovoljne.Zato što iznutra gori nešto što ne možeš reći.Što ne uspevaš da kažeš.Kad onaj preko puta tebe,umesto da ti kaže ono pto si želeo,govori nešto drugo.Govori više.Govori previše.Previše i ništa.Što ne služi ničemu.A boli dvostruko.I jedina želja je da uzvratiš bolom.Da povrediš.Nadajući se da ćeš se tako sećati bolje.

-Smeši se i prepušta. Poljubac. Mekan, spor, nije silovit.Poljubac s ukusom vina, blag, poljubac dva jezika u borbi, klizeći poljubac, poljubac na talasima, poljubac sa ujedom, poljubac-hteo bih i dalje, ali ne smem. Poljubac-ne može se dalje .Poljubac-ima ljudi.

-Kad gubiš vreme na telefonu,kad minuti prolaze,a ti i ne primećuješ,kad reči nemaju smisla,kad pomisliš,da te neko sad čuje,pomislio bi da si lud,kad ni jedno od vas dvoje nema želju da završi razgovor,kad nakon što je ona spustila, kontorlišeš da li je to stvarno uradila, onda si gotov.Ili bolje rečeno, onda si zaljubljen.Što mu dođe na isto.

-Ponekad samo tražiš ljubav.Da,ali ne primećuješ da je ta žena koju si toliko voleo pobegla,nema je više.Jesi li je ti izmislio? Tražiš u tom poljupcu očajnički ukus onog što si ti osećao, probao... ali nema je više. Ko ti je to oduzeo? Sakriveno? Ukradeno? Ko? Ponovo sam našao njene oči, ali ne i tu svetlost, ne taj osmeh koji mi je toliko nedostajao.

-Jedan od onih koji se nesreću često u životu. A ako se to desi,nema druge nego da budeš srećna zbog toga.

-Stalno u životu tražimo neko objašnjenje. Gubimo vreme tražeći razlog. A ponekad ga nema. I ma koliko bilo tužno,to je objašnjenje.

I za kraj citat bez kojeg se ne može.

Uvek sam te želela.

Želim te.

Zbog svega onog što sam zamišljala,sanjala,htela.

Želim te.

Zbog onog što znam i još više zbog onog što ne znam.

Želim te.

Zbog onog poljupca koji ti još nisam dala.

Želim te.

Zbog toga što još nisam vodila ljubav.

Želim te,iako te nikad nisam probala.

Želim te,celog tebe.Tvoje greške,tvoje uspehe,tvoje omaške,tvoj bol,tvoje obične nedoumice,misli koje si imao i one koje si,nadam se zaboravio,misli koje još uvek nisi pomislio.

Želim te.

Toliko te želim da mi ništa nije dovoljno.

Želim te,a i ne znam zašto...

Uh.ŽELIM TE.

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

samo8 (27)
extra citati, nedavno sam procitao oba dela
#1, 19.10.2011 - 19:59
:)))
19.10.2011 - 20:06