Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
bigmaster86 blog

Korak ka šiptarskom snu...

Datum 17 mart je dan koji sa jezom i strahom... U nadi da se više nikada neće ponoviti.
Ljudima sa Kosova i Metohije je to toliko bitno da svet koji normalno živi to ne može da zamisli. Ima tu mnogo činjenica koje idu u prilog ovoj oceni.
Od 17 marta 2004,kao najvećeg srpskog progona i vandalizma na Kosovu i Metohiji,imovina srba se naglo prodaje zarad omogucava rezervne imovine u srbiji. Ne zaboravimo nikada krvavi pir 17 marta 2004. koji je uništio srpsku istoriju, manastire, crkve, spomenike, kuće i uništio ljudske živote,koji od tog dana imaju tužan tok. Manastir Bogorodica Ljeviška u prizrenu, okružen je bodljikavom žicom, opominje srbe na istoriju i iritira albance dokazajuci srpsku postojbinu.To je dan kada je Srbima stavljeno do znanja da je njihovo gotovo i da ce,civilizovani svet bez ikakvih osvrta napraviti korak napred i dozvoliti da na tim mestima niču albanski spomenici palim teroristima.Prosto da poželiš da zapališ taj isti svet.Život SRBA se promenio od toga dana,a niko od zvanicnika iz Beograda nije ni pokušao da ih ubedi da veruju u bolji život. Selo Čaglavica nadomak prištine je odličan primer za to.Albanci vođeni svojim nacionalnim ciljem kupuju srpsko selo Čaglavicu ogromnim parama. Šta režim radi da spreči prodaju jedne strateški veoma važne srpske teritorije?Ama baš ništa! Za 10 godina nijedan predstavnik režima  nije obišao ovo srpko selo u kome je trenutno 250 kuća,živi oko 1000 srba,niti je Beograd u ovo selo poslednjih deset godina uložio jedan jedini dinar.
17.03.2004 na Kosovu i Metohiji
Ubijeno je 19 ne albanaca(devetoro srba)
Povredjeno 1000 srba i 50 pripadnika unmnika i kfora.
Proterano iz svojih domova 4500 srba
Spaljeno 35 crkava i manastira
Spaljeno i uništeno 800 srpkih kuca.

17.03.2008 na Kosuvu i Metohiji
Ubijen policajac umnika
Uhapšeno 53 srba
Povredjeno i ranjeno oko 150 srba.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: