Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
wolfie blog

Kada bi operativni sistemi vodili vazduhoplovnu kompaniju

Loodoo burazere loodoo!!


 UNIX Airways 

Svako ponese parče aviona kada dolazi na aerodrom. Svi onda odu na pistu i sastave avion, neprekidno se svađajući kakav avion treba uopšte da sastave. 

Air DOS 

Svi guraju avion dok ne poleti, a zatim uskaču i voze dok se avion ne vrati na zemlju. Onda opet guraju, pa uskaču, pa iskaču, pa guraju, pa ... 


Mac Airlines 

Svi stjuardi, kapetani, rukovaoci prtljagom, prodavci karata i ostali izgledaju potpuno isto. Svaki put kad ih pitate za neki detalj, ljubazno, ali čvrsto Vam stave do znanja da ne treba ništa da znate, niti želite da nešto znate i sve će biti urađeno za vas bez da vi o tome imate ikakvog pojma. Zato ućutite i vozite se. 

Windows Air 

Terminal je zaista lep i raznobojan, sa ljubaznim osobljem, laganom procedurom predaje prtljaga i ukrcavanja i krajnje glatkim poletanjem. Nakon otprilike 10 minuta provedenih u vazduhu, avion eksplodira bez ikakvog upozorenja. 

Windows NT Air 

Više-manje kao Windows Air, ali košta više, uglavnom koristi mnogo veće avione, a kad eksplodira raznese i sve ostale avione u radijusu 40 km od eksplozije. 

Windows XP Air 

Nalazite se na aerodromu koji po ugovoru opslužuje samo XP avione. Svi avioni su isti, predivno ofarbani i tri puta veći nego što je potrebno. Znakovi su ogromni, veoma jasno istaknuti i svi pokazuju u istom smeru. Gde god krenuli, iskoči neko u mantilu i šeširu nabijenim na oči i insistira da ga sledite. Vaša odeća i prtljag biće zamenjeni prikladnim XP vazduhoplovnim odelom i koferom, identičnim svima oko vas jer je to uključeno u cenu karte. 
Avion neće poleteti dok ne potpišete ugovor. Ispostavlja se da je gromoglasno najavljena zabava tokom leta film o Mikiju Mausu koji se neprekidno ponavlja. Obavezno se morate javiti vašoj putničkoj agenciji pre nego što možete naručiti hranu ili piće. Tokom leta vas redovno detaljno pretresaju. Ako toalet koristite dva ili više puta naplatiće vam se dodatna karta. Bez obzira na kojoj destinaciji letite uvek ćete zavšiti slupani negde u Tunguziji. 

OSX Air 

Ulazite na terminal sav u belom i sve što vidite je žena koja sedi u uglu za belim šalterom. Prilazite da kupite kartu, a ona se smeši i kaže:»Dobrodošli u OSX Air, dozvolite nam, molim vas da vas fotografišemo. U tom trenutku okida kamera u zidu koju do tada niste primetili. 

«Hvala, ovo je vaša karta!» kaže ljubazno službenica pružajući vam kartu sa vašom slikom i svim informacijama na njoj. Otvaraju se vrata sa vaše desne strane i vi ulazite u široki prostor sa jednom stolicom u sredini. Sedate, slušate muziku i gledate filmove tokom leta. Nikad ne vidite ni jednog drugog putnika. Slećete, izlazite i kažete samom sebi:»Uau, to je bilo stvarno lepo, ali imam osećaj da nešto nedostaje». 


Windows Vista Airlines: 

Ulazite na sjajan terminal sa najvećim avionima koje ste ikada videli. Svakih deset metara pojavi se službenik obezbeđenja i pita da li ste sigurni da želite da nastavite prema vašem avionu ili želite da otkažete. Kako niste sigurni šta bi donelo otkazivanje, nastavljate pitajući službenika za pultom zašto su avioni tako veliki. 

Nakon što obezbeđenje proveri da li ste sigurni da to želite da pitate i sigurni da želite da čujete odgovor, službenik vas informiše da je to zato da se korisnici osećaju bolje, ali su zbog toga avioni duplo sporiji. Usput doda da je povećanje veličine znatno doprinelo dostizanju sporijeg letenja. 

Po izvršenom ukrcavanju, stjuardese pitaju svakog putnika posebno da li je siguran da želi da nastavi let. Onda, u skladu sa politikom kompanije kapetan pita to isto, ovog puta sve putnike zajedno. Nakon što ste toliko puta odgovorilil DA, po licu vas odalami neki tip kojem ste na pitanje: «Hoćete li da Vas udarim u lice, DA ili NE?», instiktivno odgovorili sa DA. 

Posle poletanja pilot shvata da drajver za uvlačenje točkova nije apdejtovan za let na novom avionu, pa se uvek zaglavljuje u izvučenoj poziciji. Ovo prisiljava avion da leti još sporije, ali piloti su naviknuti na to i nastavljaju let, nadajući se da će proizvođač izdati apdejt pre sletanja. 

Stižete na odredište žaleći što umesto promene kompanije niste iskoristili ostvareni bonus kod XP airlines. Blizak prijatelj, nakon što je čuo vašu priču, uverava Vas da je Linux Air znatno bolja alternativa. 

Linux Air 

Nezadovoljni radnici iz svih ostalih OS kompanija su odlučili da naprave sopstvenu vazduhoplovnu kompaniju. Sami su izgradili avione, šaltere za prodaju karata i betonirali pistu. Naplaćuju samo malu cenu koja pokriva troškove štampanja karte, ali možete je downlodovati i odštampati sami, u kom slučaju je besplatna. 
Pri ukrcavanju u avion dobijate sedište, četiri šrafa, ključ i kopiju «Sedište-kako-da.html». Kad se jednom smestite, potpuno podesivo sedište je veoma udobno. Avion poleće na vreme i stiže na odredište bez ikakvog problema. 

Pokušavate da putnicima drugih kompanija prenesete sjajne utiske sa putovanja, ali sve što Vas oni pitaju je: 
»Mora da uradiš ŠTA sa sedištem?»


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Leon65 (51)
He,he ne bi me čudilo da uskoro bude slično , kako je ceo svet počeo da ludi ili luduje a svugde se pokušava štedeti .

Ili avion na pedale ( naravno pedale su samo u turističkoj klasi ) ali je jeftino :))
#2, 20.03.2009 - 08:17
i to turisti da pedalaju o svom trosku
20.03.2009 - 08:22
voki52 (64)
Loodoo burazere loodoo!!
#1, 20.03.2009 - 06:47
e bas tako
20.03.2009 - 06:57