Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Enigma017 blog
 ***

Secate li se priče o orlu koji je ziveo među koko sima? Postoji i drugi završetak. Kada je ugledao orla u visini, postao je svestan sopstvene vrednosti i konačno uspeo da poleti, da otpočne novi život, da preobrati svoje postojanje u spokojstvo i radost.

Naša sreća je na dohvat ruke: ona ne zavisi od onoga sto nam se dešava, već od načina na koji opažamo svet i suočavamo se sa njim.

Ako želimo da budemo srećni, možemo to biti odmah, jer je ključ naše sreće skriven u nama. Sve prepreke na putu do sreće sami smo stvorili. Jeste li svesni da ste odgovorni za sopstvenu sreću u svim godinama koje su prošle? Dozvolili ste da vas neko kontroliše, da vam nametne određeni način života.

Možemo okusiti život tek kada odbacimo strah da ćemo bilo šta izgubiti, kada postanemo svesni da nam ništa ne može biti oduzeto. Nesvesne osobe ne mogu da uzvrate ljubav, mogu samo pokazivati želje, očekivanja i manipulisati njima. Ono što ljudi nazivaju ljubav, najčešće je samo autointeres. Naučili su da porede ljubav sa vrlinom i da je žive na način koji je prihvatljiv za druge, Proverite svoju ljubav, svoj nivo svesnosti na sebi, kada se neka vaša želja sukobi sa željom voljene osobe ili biva odbačena. Šta se tada dešava? Da li dolazi do razočaranja?

Jedino zlo na ovom svetu je nesvesnost, dakle neznanje, nesposobnost da vidimo život kakav stvarno jeste, nerazumevanje za druge ljude i njihove postupke, nemogućnost da ih prihvatimo bez straha.

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

misha31 (41)
Ti bi bila dobra da prodaješ Avon, Oriflame ili osiguranje...sweet-talker!!!;)
#1, 18.04.2008 - 17:18
Ja i prodajem Avon,hvala na savetu,a u osiguranje sam pokusala da radim i napustila nije to za mene hehe
18.04.2008 - 21:18