Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
krissitj blog

Zanimljiva pricica o ljubavi i ludosti :)

  Prica o ljubavi i ludosti


Jednom davno, sva ljudska osecanja i svi ljudski kvaliteti našli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji.

Kada je Dosada zevnula treci put, Ludost je, uvek tako luda, predložila:
 "Hajde da se igramo žmurke! Ko se najbolje sakrije, pobednik je medju osecanjima."
Intriga je podigla desnu obrvu, a Radoznalost je, ne mogavši precutati, zapitala:
"Žmurke? Kakva je to igra?"
"To je jedna igra", zapocela je objašnjavati Ludost, "u kojoj ja pokrijem oci i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim sa brojanjem, polazim u potragu i koga ne pronadjem, taj je pobednik."

Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je Oduševljenje. Sreca je toliko skakala da je nagovorila Sumnju i Apatiju koju nikada ništa nije interesovalo. Ali nisu se svi hteli igrati. Istina je bila protiv skrivanja, a i zašto bi se skrivala? Ionako je uvek, na kraju, svi pronadju. Ponos je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mucilo što on nije bio taj, koji se setio predložiti igru. Oprez nije hteo reskirati.
 
"Jedan, dva, tri." pocela je brojati Ludost.
 Prva se sakrila Lenjost, koja se kao i uvek, samo bacila iza prvog kamena na putu. Vera se popela na nebo, Zavist se sakrila u senku. Uspeh  se muceci popeo na vrh najvišeg drveta. Velikodušnost se nikako nije mogla odluciti gde se sakriti jer joj se svako mesto cinilo savršenim za jednog od njenih prijatelja. Lepota je uskocila u kristalno cisto jezero, a Sramežljivost je provirivala kroz pukotinu drveta. Krasota je nasla svoje mesto u krilu leptira, a Sloboda u dahu vetra. Sebicnost je pronašla skrovište, ali samo za sebe! Laž se sakrila na dno oceana (laže, na kraju duge), a Požuda i Strast u krater vulkana. Zaborav se zaboravio sakriti, ali to nije važno.
Kada je Ludost odbrojavala 999.999, Ljubav još nije pronašla skrovište jer je bilo sve zauzeto. Ugledavši ružicnjak, uskocila je, prekrivši se prekrasnim pupoljcima.
"Milion", povikala je Ludost i zapocela svoju potragu.

Prvu je pronašla Lenjost, iza najbližeg kamena. Ubrzo je zacula Veru kako raspravlja o teologiji s Bogom, a Strast i Požuda su iskocile iz kratera od straha. Slucajno se tu našla i Zavist, i naravno Uspeh, a Sebicnost nije trebalo ni tražiti. Sama je izletela iz svog savršenog skrovišta koje se pokazalo pcelinjom košnicom. Od tolikog traženja Ludost je ožednela, i tako u kristalnom jezeru pronašla Lepotu. Sa Sumnjom joj je bilo još lakše jer se ona nije mogla odluciti za skrovište pa je ostala sediti na obližnjem kamenu.
Tako je Ludost, malo po malo, pronašla gotovo sve. Taleant u zlatnom klasju žita, Teskobu u izgorenoj travi, Laž na kraju duge (laže, bila je na dnu oceana), a Zaborav je zaboravio da su se uopšte icega igrali.
Samo Ljubav nije mogla nigde pronaci. Pretražila je svaki grm i svaki vrh planine i kada je vec bila besna, ugledala je ružicnjak. Ušla je medju ruže, uhvatila suvu granu i od besa i iznemoglosti pocela  je udarati po prekrasnim pupoljcima. Odjednom se zacuo bolan krik. Ružino je trnje izgrebalo Ljubavi oci.
Ludost nije znala šta uciniti. Pronašla je pobednika, osecanje nad osecanjima, ali Ljubav je postala slepa. Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i na kraju odlucila zauvek ostati uz Ljubav i pomagati joj.
Tako je Ljubav ispala pobednik nad osecanjima, ali ostala slepa, a Ludost je prati gde god ide.
_____________________________________________________________________________________________
P.S.ovo je istina...jer ljubav je stvarno slepa,a najbolji drug joj je ludost... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Luuna (49)
COOOOK BRE :))
#1, 14.04.2008 - 15:29
 

Korisnik
offline
offline krissitj
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi