Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
cele90 blog

Crte lica otkrivaju seksualne namere

nadjoh danas na forumu koji redovno posjecujem ! :D

p.s. moj prvi blog :D
 Da li ste za ozbiljnu vezu ili avanturu za jednu noć - seksualna očekivanja jedne osobe se često mogu videti kroz crte i oblik lica, saopštili su britanski naučnici u najnovijoj studiji.

Prema istraživanju 700 heteroseksualaca od 20 godina u proseku, naučnici su otkrili da većina ispitanika može jednim pogledom na lice da proceni da li je osoba spremna na ozbiljnu vezu ili na prolaznu avanturu.
Ispitanici su kao podatke naveli oblik vilice, veličinu nosa i oblik očiju, navodi se u studiji nekoliko naučnih ekipa sa Univerziteta u Britaniji.
"Prethodne studije navode da svako može da stekne utisak o nekoj osobi na osnovu crta lica, zatim po zdravstvenom stanju te osobe i nekim crtama karaktera", objasnio je stručnjak Ben Džons.

Nova studija ide dalje, jer otkriva da svako može da otkrije seksualne namere na osnovu nekih suptilnih signala na licu, dodao je Džons.
Žene, na primer smatraju da muškarci sa muževnim crtama lica - četvrtastom vilicom, velikim nosem i manjim očima - žele kratku avanturu, navodi se u studiji i dodaje da žene sa jakim usnama i velikim očima šalju seksualnu poruku muškarcima da su spremne na avanturu.

"Naši rezultati sugerišu da svako može da proceni seksualnu strategiju samo jednim pogledom na lice. Iako takve procene nisu u potpunosti pouzdane, takvi signali su ipak suptilni", navodi se u istraživanju.

Ispitanici su procene sprovodili na osnovu gledanja fotografija i 72 odsto njih je pogodilo namere fotografisanih ljudi.
Studija je objavljena u britanskom medicinskom časopisu "Evolušen and Hjuman bihejvior".

Tagovi:
sex

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

garbin (55)
ma,ko zna ako se ne varaju,jer po moje svaki zna,šta želi i šta hoče...?
#1, 13.05.2009 - 19:22