Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
saani77 blog
  Idi smireno kroz buku i užurbanost i seti se mira koji se može naći u tišini. Koliko je moguće, budi u dobrim odnosima sa svim ljudima.Govori svoju istinu smireno i jasno i slušaj druge, čak i glupe i neuke; i oni imaju svoju priču. Izbjegavaj bučne i nasilne osobe - one su teret duhu. Ako upoređuješ sebe s drugima, možeš postati ogorčen ili ponosan; jer uvek će biti većih ili manjih od tebe. Raduj se svojim dostignućima i svojim planovima. 

Održi zanos za svoj licni poziv,ma koliko on skroman bio - to je pravo blago u promenljivim vremenima. Budi obazriv u svojim poslovima; jer svet je pun prevara. Ali neka te to ne omete da vidiš vrlinu ukoliko je ima. Mnogi ljudi teže za visokim idealima i svuda je život pun heroizma. 
Budi ono što jesi - budi svoj. Pogotovo nemoj glumiti ljubav. A nemoj ni biti podrugljiv prema ljubavi, jer uprkos ogorčenosti i razočarenjima, ona je večna, iznova niče kao trava. Spokojno primi iskustvo godina, skladno napuštajući stvari iz mladosti. Gaji duhovnu snagu da te štiti od iznenadne nesreće. Ali nemoj sam sebe žalostiti izmišljanjima. Mnoga strahovanja nastaju od umora i usamljenosti. Osim održavanja zdrave stege, budi blag prema sebi.

Ti si dete svemira, ništa manje što je to drveće i zvijezde. Imaš pravo biti ovde. I bilo ti to jasno ili ne, nema sumnje - svemir se razvija kako treba. Dakle, budi u miru s Bogom, ma kako ga zamišljaš, i bez obzira kakav ti je posao i čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši. Pored sve prljavštine i jadikovanja i porušenih snova - ovo je ipak divan svet. Budi pažljiv.

Teži da budeš sretan
10828.jpg


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: