Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog

Opsednutost i "isterivanje djavola

 tekst je malo duži,ali interesantan

“Danas postoji mnogo kliničkih dokaza koji ukazuju na to da duhovi diskarniranih ljudskih bića mogu da utiću na žive ljude formirajući s njima fizičku ili mentalnu vezu, nakon čega im onda oni nanose štetne fizičke i/ili emocionalne posljedice i simptome.”

(Dr W. Baldwin; Spirit Releasement Therapy)

Čini se da u deo naše objektivne realnosti spada i ovaj ‘fenomen’ “kačenja” nekih drugih entiteta na čovjeka s namerom da utiču na njegove misaone procese i ponašanje, a u određenom broju slučajeva dolazi i do pokušaja preuzimanja potpune kontrole nad telom domaćina.
Mada je ovaj fenomen odvajkada u narodu bio poznat kao “opsednutost”, zvanična nauka mu još uvek ne posvećuje dovoljnu pažnju, tako da na tom području i dan danas ima mnogo konfuzije. Ta konfuzija je mahom rezultat delovanja nebuloza koje se šire kroz institucije crkve, odnosno, kroz glavna religijska učenja, kao i onih dezinformacija koje nam redovno stižu iz Holivuda u smislu filmova tipa Exorcist, Constantine i mnogi drugi.

U poslednjih desetak godina broj psihijatara i psihologa (mahom iz SAD i nekih drugih zapadnih zemalja) koji se posvećuju ovom problemu postaje sve veći. Tako prema istraživanjima nekih američkih psihijatara, psihologa i hipnoterapeuta kao što su Dr Morris Netherton, Dr. W. Baldwin, Dr Elisabeth Fiore, Irene Hickman i drugi, većini nas se tokom života “pridruži” jedan ili više ‘entiteta’ koji mogu da budu ‘ovozemaljskog’ porekla a i ne moraju. Ovi psihijatri nazivaju te entitete “privescima” ili “prilepcima” (eng. - spirit attachments).

Postoje tri glavne vrste ovih “privezaka” a to su:
1. duhovi-priesci
2. vanzemaljci-privesci (vanzemaljci sa drugih planeta ili iz drugih dimenzija i denziteta)
3. demoni-privesci (entiteti sila mraka – ESM)

Ghost1.gif

U prvoj grupi radi se o duhovima umrlih ljudskih bića koji su nakon smrti iz nekih razloga ostali da se vrzmaju u visini naše ravni postojanja tj. nisu otišli u 5-ti denzitet (kroz onaj već prilično poznati - “tunel od svjetlosti”). U ovu grupu se uključuju i fragmenti svijesti živih ljudi koji se takođe mogu “zakačiti” drugim ljudima (npr. kod tzv. proklinjanja, “bacanja čini ili uroka” itd.)

Da bi se objasnio ovaj “fenomen” prvo moramo steći malo širu sliku o realnosti u kojoj živimo. Bitno je shvatiti da mi živimo na 3-ćem “spratu” jedne “zgrade od sedam spratova”. Svaki sprat naseljavaju jedinke sa razvojnim stepenom svesti koji odgovara tom spratu. Ti spratovi se prema nekoj novijoj metafizičkoj terminologiji nazivaju – denzitetima.

Postoji sedam denziteta:
Prvi 'nastanjuju' - minerali;
Drugi - biljke i životinje;
Treći - ljudska bića; ova prva 3 denziteta su fizički ili materijalni, vreme kao što ga mi percipiramo je karakteristika (iluzija) samo 3-ćeg denziteta.
Četvrti denzitet je "polufizički", entiteti koji ga naseljavaju mogu da uzmu fizički ili eterični oblik, vreme kao vreme - ne postoji u istoj „formi“ kao kod nas; ono se može izabrati prilikom interakcije sa nižim denzitetima (nešto kao kad izabereš jednu ploču iz džuboksa da svira, i dok slušaš tu jednu - i sve druge ti stoje na raspolaganju).
Peti denzitet je eteričke prirode, to je tzv. "zona kontemplacije", "tajm aut" ili mesto gde idemo kad napustimo fizičko telo. Tamo imamo priliku da malo "odmorimo", sagledamo prijašnje živote i na osnovu iskustava i stepena svesnosti odlučimo gde i u koje "vrijeme" ćemo se opet inkarnirati.
Šesti denzitet je realitet koji naseljavaju bića u obliku "misaonih formi" koja su izgubila potrebu za fizičkom manifestacijom,
a Sedmi je - Jedinstvo sa Jednim. (Tamo ćemo se vratiti kad završimo "školu" a onda verovatno opet: «big-bang» - i sve ispočetka, u jednom neprekidnom istraživanju i doživljavanju samog sebe, kroz samog sebe.)

S obzirom da “bog ima dva lica” u Svemu Što Jeste postoje dva “polariteta” a to su OPS (orijentacija ili opredjeljenje prema sebi) i OPD (orijentacija prema drugima). Radi se o dva načina, odnosno, oblasti postojanja koji su u vezi s tim da li se neko usklađuje sa entropičnim (konstriktivnim) ili sa kreativnim (stvaralačkim) silama Svega Što Jeste. Prva tri denziteta su po svojoj prirodi OPS oblasti, dok se OPD opcija pojavljuje tek u 4D. Mi kao 3D OPS bića za vreme boravka na ovoj ravni postojanja možemo eventualno postati samo “kandidati” za OPD vrstu postojanja i nakon tranzicije u 4D ćemo imati priliku da se i svesno, uz pomoć svoje slobodne volje, opredijelimo za to, ukoliko mi to, naravno, želimo.
Drvo kabale nam može poslužiti da se ovo grafički predstavi u malo “grubljem” smislu:

OPS entiteti kroz celu kreaciju (Sve Što Jeste) hrane se energijom sa donjih spratova (a mogu i sa svog). To bi značilo da se biljke hrane mineralima, mi kao 3D OPS se hranimo biljkama, 4D OPS se hrane nama…itd. Da bi nas što duže održali u neznanju o našoj ulozi u odnosu na 4D OPS entitete, oni nas drže pod mentalnom kontrolom. Tako se mi rađamo i umiremo u neznanju a dok živimo u ovom sistemu koji nam je organizovan s njihove strane, mi imamo tendenciju da posvećujemo pažnju mahom materijalnom aspektu kreacije, dok nam znanja o njenoj drugoj polovini nisu dostupna ili su uz pomoć religijskih i drugih učenja izvitoperena.
Bez obzira, što se na prvi pogled čini da je sve odvojeno, svaka jedinka svesti, “božja iskra” (monada) sadrži u sebi sve ostalo, kao jedan hologram. U suštini, sve je međusobno povezano i deo je Jednog.

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

IIPANTERII (39)
hm,ne izgleda lepo kada vidis opsednutu osobu...
koja pokusava da te ugrize i da pravi druge gluposti,...
(da povredi sebe i druge...) sve to izgleda kao film al nije...i to je smor zapravo kada se desi...

drugacije je malo sresti nekog duha koji nije opsednuo nekog... to je drugacije...

al dok to neko ne vidi,pitanje je sta zapravo radi na pomaganju onih koji su opsednuti i kako stite sebe od takve mogucnosti,mislim malo ko zna sta cini osobu podloznom da je neki entitet zaposedne...

uglavnom SVI ,procene da osobe imaju psihicke probleme ili da se foliraju,malo ko RAZUME da je u pitanju opsednutost entitetom...

mada treba pomoci i tom entitetu sto opseda jer je i to zagubljena dusa...svakom treba pomoci.
#1, 21.04.2009 - 14:40