Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
RRAAKK blog
 

      Ako je verovati istraživanjima, čak dvije trećine anketiranih muškaraca izjavilo je da su svoje sudbonosno "da" izrekli samo zato jer je "ona na tome insistirala".

      U zapadnim zemljama, jedan od najčešćih razloga za brak je porez. Praktični muškarci su shvatili da je mnogo pametnije i naravno ljepše oženiti se i kupiti npr. novi auto nego plaćati državi porez.

      Oni su često i vrlo lukava bića. Svaki drugi se ženi jer brak dokazano pozitivno utiče na karijeru. Shvatili su da je i vjenčanje jedan od obaveznih elemenata na putu do uspjeha. Spoznali su da oni koji nesebično troše svoju energiju na ljubavna osvajanja, veze i vezice, u očima šefa ne vrijede baš mnogo. Naprotiv, oženjeni muškarci ne samo da znaju šta je red, već i u stresnim situacijama imaju dežurnog terapeuta, sopstvenu suprugu.

     Mnogi se žene i zbog najprirodnijeg razloga - zato što žele da postanu očevi ili zato jer je njihov nasljednik već na putu.

     No, osim očuvanju vrste, muškarci su skloni i eksperimentisanju. Brak za njih predstavlja interesantan izazov koji u životu jednom treba probati.

      Nadalje, s vremenom i najponosnije vukove samotnjake počinje nagrizati strah od usamljenosti i kao čudom, gotovo preko noći postaju svjesni činjenice da je televiziju ipak ljepše gledati u braku, u dvoje.

      Suprotno mišljenju, pripadnici jačeg pola ipak nijesu baš tako jaki i sigurni. Svijet i za njih postaje sve opasniji, pa su i oni prisiljeni da u braku pronađu sigurnost, a u bračnoj saputnici životni oslonac. Za mnoge, toplo porodično gnijezdo predstavlja savršeno utočište, a nejaka ženska leđa respektabilni oslonac. U skladu s tim, muškarci se često za brak odlučuju tek nakon što ih život ozbiljnije “lupi” po glavi, kao na primjer nakon neke nesreće, bolesti ili smrti jednog od roditelja.

      Oni mnogo više nego što se to misli robuju običajima, te će svaki treći stupiti u brak zbog tradicije. Pritom se uglavnom tješe činjenicom da je to jednostavno sam po sebi razumljiv i uobičajeni oblik ponašanja, kojem su uostalom podlegli (i preživjeli!) i njegovi vlastiti roditelji.

      Muškarci, naročito oni "divlji", kojeg li čuda, dobrovoljno pristaju i na dresuru. Dosta im je noćnog života, dosta im je avantura, dosta im je skupljanja iskustva. Umjesto ženama, žele se posvetiti supruzi, djeci i karijeri, pa se daju "privesti" pred oltar s isključivom namjerom da bi se konačno smirili.

      Pripadnici jačeg pola od pamtivijeka vole da se kite tuđim perjem, naročito ženskim! U skladu s tim ne tako mali broj njih (gotovo svaki treći), doživljava ženu kao sopstveni ukras, te stupaju u brak da bi preko nje dobili na vrijednosti.
             
                  OVAKO JE U BIJELOM SVIJETU A VI BALKANCI? 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

posum (66)
nisam imala takvo iskustvo....bilo mi je lepo u braku...i da sam mlada opet bih se udala za njega...
#2, 23.04.2009 - 23:36
25.04.2009 - 01:17
citer (48)
meni je lepo jos uvek i posle 17 god :)
#1, 23.04.2009 - 14:49
To je prava stvar.
23.04.2009 - 15:27