Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zerar blog

Festival porodice 16. i 17. maja na Kalemegdanu

 ..............Festival porodice, koji se organizuje u okviru Međunarodnog dana porodice, prvi put će biti obeležen i u Srbiji, 16. i 17. maja, na Kalemegdanu u Beogradu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
Dvodnevna manifestacija, čiji su pokrovitelji Ministarstvo rada i socijalne politike i Narodna kancelarija predsednika Republike, ima za cilj afirmaciju porodice i porodičnih vrednosti koje predstavljaju temelj svakog zdravog društva.
Festival porodice 16. i 17. maja na Kalemegdanu
Tokom njenog održavanje, biće organizovan bogat muzičko-zabavni program, ali i prikupljanje finansijske pomoći za ugrožene porodice u Srbiji. Pomoćnik ministra za rad i socijalna pitanja Miroslav Brkić rekao je da je namera organizatora da se porodici pruži šira podrška, ne samo države, već i celog društva. Ukazavši da društvena kriza predstavlja poseban izazov za porodicu, Brkić je rekao da je neophodno prvenstveno pomoći porodicama sa invalidnom decom, kao i da se više pažnje posveti starijima i obezbede dodatna sredstva za narodne kuhinje.

Direktorka Narodne kancelarije Tatjana Pašić istakla je da je porodica stub društva i da se sada, posebno u uslovima globalne ekonomske krize, nalazi pred velikim iskušenjima. "Javljaju nam se porodice koje traže stan, finansijsku pomoć, žale se na nemogućnost školovanja dece, naročito onu sa nekim oblikom mentalne retardacije", ukazala je ona. Pašićeva je najavila de će Kancelarija otvoriti poseban račun na koji će svi ljudi dobre volje moći da uplate pomoć koja će biti prosleđena onima kojima je najpotrebnija.
 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

IIPANTERII (39)
dal ce se tamo prodavati pivo,i dal ce biti dozvoljeno pusenje sa toliko dece u okolini???

cak i da se to napravi bez tih ruznih detalja(sto bi bilo malo cudo) to bi ipak bio jedan dan u godini,al slazem se,da se korak po korak prelazi planina :)
#3, 25.04.2009 - 01:38
IIPANTERII (39)
Tuzno je sto se nista u drzavi ili da kazemo mizerno radi da bi porodice lepo i dobro funkcionisale...

trebalo bi toliko vise ciniti,ali to se ne zeli na drzavnom nivou,samo se prodaje prica o tome kako to nesto znaci,a realno se cini sve da se unisti zdrava porodica.
#2, 24.04.2009 - 23:49
mi imamo Baby exit u NS-u ,sredinom maja
25.04.2009 - 00:09
*THUMBS UP* *ROSE* *DRINK*
#1, 24.04.2009 - 23:22
25.04.2009 - 00:10