Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Erka blog

Verujete li u price o duhovima (I. deo)

Sigurna sam da ste culi price o duhovima i njihovim ukazivanjima.
Za njih su vezane mnoge misterije.
 Dele se na dobre i lose.Prisutni su u svakom trenutku,
 svuda su oko nas.

Ko se ne boji, neka udje u duzi tekst.
Kada jednom umremo, pretvaramo se u duhove, oni sa nama komuniciraju, a najcesce nam se obracaju u snovima. U tom smo stanju navodno otvoreniji za primanja poruka sa onoga sveta, koje nam mrtvi zele poslati.

Dobri duhovi javljaju se kako bi nas upozorili na mogucu opasnost, pomogli nam u nasim nastojanjima i delovanjima, dok losi, cesto za cilj imaju destruktivne akcije, koje pojedince cine neugodnima, svadljivima, depresivnim ili ekscesnima. Oni sire mnoge negativne radnje, ukljucujuci sukobe, kriminal i zlostavljanje.


No, kako neko nakon smrti postaje dobar, a neko los ili zao duh? Americki spiritualista Jeffery Seelman veruje da je odgovor na to pitanje vrlo jednostavan. Onaj ko je za zivota bio usmeren ka dobru, postaje dobar, dok onaj, koji je cinio losa dela postaje los duh.

Nisu u stanju covjeku naneti fizicku bol ili ih ozlediti. Duhovi se javljaju i danju i nocu, a uzrok njihovog ukazivanja najcesce je zbunjenost i dezorjentiranost. Veruje se da kada umremo napustamo nase fizicko telo i odlazimo na drugi svet. Spone nekih ljudi sa materijalnim svetom mogu biti vrlo jake i stvarati osecaj nedovrsenog posla, pa takvi duhovi cesto nisu ni svesni da ne pripadaju svetu zivih i zato se ukazuju.

Svedocenja potvrdjuju, kako se duhovi najcesce ukazuju na prozorima, hodnicima, stubistima i u odrazu ogledala. Takodje se mogu videti u sobama kako sede na rubu kreveta ili u stolicama. Istina je da se mnogi pojavljuju u starim dvorcima i na mestima gde je nastupila smrt, cesto nasilna, a buduci da stare gradjevine obiluju takvim sudbinama, velika je verovatnoca da imaju ukazanja mrtvih.


Ako se ikada sretnemo sa duhovima, potrebno je ostati miran i ne paniciti, jer nam se nece dogoditi nista strasno. Zatim je potrebno obratiti se duhu i upitati ga zasto se nalazi ovde i sta zeli. Potom mu je potrebno objasniti kako se vise ne nalazi u svetu zivih, zamoliti ga da se uputi prema svetlu, jer se jedino na taj nacin moze ujediniti sa svojim voljenima.Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

misicb (50)
Potčinjavanje duha

Jedna mlada žena se ozbiljno razbole. "Toliko te volim", reče svom mužu, "i ne želim da te napustim. Nemoj otići od mene nijednoj drugoj ženi. Ako to učiniš, vratiću se kao duh i prouzrokovaću ti beskrajne patnje."

Uskoro žena preminu. Muž poštovaše njenu poslednju želju prva tri meseca, ali onda srete drugu ženu u koju se zaljubi. Uskoro se veriše.

Odmah posle veridbe, duh se poče svake noći pojavljivati pred čovekom, optužujući ga što nije održao obećanje. Duh bješe prevejan. Znao je tačno šta se događa između njega i njegove nove dragane. Kada god bi svojoj verenici dao neki poklon, duh bi ga opisao u detalje. Čak bi ponovio i razgovor, što je čoveka toliko mučilo da nije mogao noću oka da sklopi. Neko mu reče da svoju muku ispriča učitelju zena koji je živjeo u blizini sela. Naposletku, u očajanju, jadnik otiđe do njega da traži pomoć.

"Tvoja bivša žena je poslala duh i zna sve što i ti", komentarisao je učitelj. "Šta god uradiš ili kažeš, šta god pokloniš svojoj dragani, on zna. Mora da je vrlo mudar duh. Zaista, trebalo bi da se diviš takvom duhu. Sledeći put kad se pojavi, nagodi se sa njim. Reci mu da toliko mnogo zna da od njega ne možeš ništa da sakriješ i da mu, ako ti odgovori na jedno pitanje, obećavaš da ćeš raskinuti veridbu i ostati sam."

"Koje to pitanje moram da mu postavim?", upita čovek.

Učitelj odgovori: "Uzmi punu šaku sojinog zrnevlja i pitaj ga koliko tačno zrna držiš u ruci. Ako ne ume da ti odgovori, znaćeš da je on samo tvorevina tvoje mašte i više te neće uznemiravati."

Sledeće noći, kada se duh pojavi, čovek mu stade laskati i reče mu da on zna sve.

"Tačno", odgovori duh, "a znam i da si danas išao da posetiš učitelja zena."

"Pošto toliko znaš", zatraži čovek, "reci mi koliko zrna držim u ruci!"

Ne beše više nikakvog duha da odgovori na ovo pitanje.
#1, 25.04.2009 - 16:16
Prica koja dokazuje da se sve svodi na mastu. Da li je tako? Sve je to jedna velika misterija.
25.04.2009 - 16:32