Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
cija blog

Lična zapažanja o bezgraničnoj polemici životnih tokova I deo

Životni tokovi su toliko nepredvidivi, uzbudljivi, kompletni izazovi, toliko sporadični da posle izvesnih iskustava iskušenih da li gorčinom ili slatkosti njihove kompleksnosti i stvari koje najmanje očekuješ da će se baš tebi dogoditi, shvatiš koliko su velika tvoja pluća za ogroman uzdah svežeg vazduha, novog početka, snage i istrajnosti u borbi samog za sebe i sopstvenu egzistenciju.Umeće je naučiti živeti ga, sroditi se sa njim, saznati da nema pravila, da je sve toliko intrigantno iznenadno, da koliko ti uzima toliko ti i nadomesti kada se najmanje nadaš. Ali u svoj sveobuhvatnoj suštini njegovog življenja ne bi li se postigla unutrašnja radost, ja shvatam iz sopstvenog ugla i u tome se ograđuje, da se ne treba rukovoditi pravilima i konstantnim vrednostima koje su istovetne za masu, već samo verom u sopstvenu snagu i količinu želje koliko zaista želiš biti srećan. Tako ostaješ časno ponosan na delo sopstvenog stvaralaštva i svoje zadovoljstvo pronalaziš u stavu o spoznaji unutrašnjosti samog sebe, onoga od čega si sazdan, sopstvenu bit, koju dočekaš dok izgaraš u silnoj žeđi za osmehom u svakom segmentu svoga života.

Ono što ispunjava moju potrebu za ostvarenjem viđenja ličnosti koju nosim u sebi ili dok se ogledam u ogledalu, odraz onoga sto vidim je upravo krajnja linija osmeha koji nadomešćuje i izražava zadovoljstvo da se vladam upravo po svojim načelima i principima svojstvenim onim mojim rečima iz prethodnog stava koliko zaista ŽELIŠ biti srećan...konkretno ispunjenje i unutrašnja toplina spokoja, pak potpadaju pod individualnu statuu svake osobe ponaosob...jer smo svi koliko nalik jedni drugima, toliko i različiti, životni tokovi se usmeravaju u toliko raznovrsnih smerova, svako na specifičan način promatra vladanje u pravcu ljubavi, prijateljstva, odnosa, navika, stvaralaštva, obrazovanja, bilo koje sfere koja sačinjava sažetost istog.Ali izdvajam jednu jedinu emociju u kojoj postoje oscilacije u veličini i obimu, ali se spaja u jednu zajedničku nit koja je osnovni pokazatelj da smo svi ravnopravni u tome, a to je pojam reči „Voleti“. Kolika sposobnost leži u tome, odgovornost, želja, nadahnuće, glavni pokretač, ostvarenje i nemogućeg...baziranog na realnosti, koliko je ona bitna za sve nas....život kao život, prolazi u raznovrsnim oblicima i stilovima, ali ono što se zapravo kroz njega provlači i čini ga tako vrednim kakav on i jeste, je zapravo osetiti tu moć i pravu veličinu emocije koja se u vidu reči ponekad mahinalno, ali ne zlonamerno izgovori. Ljudi se vole u trenutcima, treptajem, pogledom, šapatom, uzdahom. Oni se vole danima, stvaranjem osećaja potrebe novine, gradeći stepenik po stepenik sažete realnosti. Vole se godinama izgradivši paradoks svoje ličnosti i povezanosti duha u temeljitosti i vernosti svoje veze. Na kraju se opet dolazi na sam početak, a to je da je ljubav žene satkana od muškarca, a da je srce njegovo njena žila kucavica, i obratno. Od toga je svet i nastao.Ljubav je večita nesalomiva satisfakcija, beskrajno dobro i krajnje zlo, jer kao fatamorgana zna ponekad da zavara, kada ostane pod velom tajne nerazjašnjen njen neuspeh,što samo odaje naznaku da nije prava i da se ide dalje, zato postoji i ona koja nas ispunjava čitavog života, jer se posle neuspeha doživljava nalik cvetu koji je u stupnju uvenuća, usled nedostatka vazduha, vode, zaliven najsladjim osećajem počeo ponova da cveta, razgranao svoje latice i šepuri se sa osmehom koji nikada vise ne jenjava. Svako se pronalazi u nečemu i teži svom životnom opredeljenju, ali ovo nas spotiče uvek kao potsetnik da se moramo upotpuniti i u tom domenu, jer smo prevashodno za to i stvoreni...a ostalo....se nadomešćuje samo po sopstvenom nahođenju... e tu već počinjemo da se razlikujemo ... svako odlazi na svoju stranu ... u svoje suštinsko obitavanje na ostalim životnim stazama.  
Interesantno
pozitivni glasovi: 18  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Svaka cast!!!
...krrrrc...uf...pokusah da se naklonim govorniku, ali...
Svaka cast! :))
#1, 26.06.2008 - 00:35
govornik se zahvaljuje puno prijatelju na ovim recima :)))
26.06.2008 - 10:22
 

Korisnik
offline
offline cija (39)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa